• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Amerikas Savienoto Valstu kongresmeni Tomu Lantosu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2004., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89168

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs, Teksasas štatā

Vēl šajā numurā

27.05.2004., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 Tiekoties ar Amerikas Savienoto Valstu kongresmeni Tomu Lantosu

Trešdien, 26.maijā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Amerikas Savienoto Valstu kongresmeni Tomu Lantosu.

Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu divpusējās attiecības. Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre pateicās par Amerikas Savienoto Valstu atbalstu Latvijai gan tās neatkarības atgūšanas periodā deviņdesmito gadu sākumā, gan arī integrācijas procesā NATO. Savukārt T.Lantoss augstu novērtēja mūsu karavīru līdzdalību Irākas operācijās, uzsverot, ka parlamenta lēmums par Latvijas pārstāvju nosūtīšanu apliecina abu valstu solidaritāti. I.Ūdre informēja par plānoto Baltijas valstu un Ziemeļvalstu parlamentu vadītāju kopīgo vizīti uz ASV, kuras mērķis ir veicināt parlamentāro sadarbību starp ASV Kongresu un Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentiem.
Pārrunājot Eiropas Savienības aktualitātes, Saeimas priekšsēdētāja akcentēja ES “jauno kaimiņu” iniciatīvu. Viņa sacīja, ka šeit īpaši noderīga varētu būt Latvijas pieredze reformu īstenošanā un likumdošanas saskaņošanā ar ES normām. Runājot par Latvijas un Krievijas divpusējām attiecībām, Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka mūsu valsts ir ieinteresēta to uzlabošanā. “Politiskās attiecības starp divām valstīm būtiski ietekmē arī to ekonomiskos kontaktus,” teica I.Ūdre, pozitīvi vērtējot Krievijas prezidenta pausto izteikumu par iespēju parakstīt un ratificēt robežlīgumu ar Latviju un Igauniju.
Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētāja un ASV kongresmenis skāra arī nacionālās identitātes tematu. Atbildot uz T.Lantosa jautājumu, kādi pēc gadiem piecdesmit varētu būt Latvijas iedzīvotāji, I.Ūdre sacīja, ka arī tad būs būtiska savas kultūras un piederības apziņa. “Spilgts paraugs tam ir Amerikas latvieši, kas, dzīvodami svešumā, saglabājuši un atceras savas tradīcijas un valodu. Šīs apziņas pamats tiek ielikts ģimenē, un tās saglabāšanu lielā mērā sekmē sabiedrība un vide, kurā cilvēks dzīvo,” teica Saeimas priekšsēdētāja.
Sarunas nobeigumā T.Lantoss interesējās par parlamenta pieņemto lēmumu saistībā ar Valsts drošības komitejas kartotēkas publiskošanu. I.Ūdre sacīja, ka šis ir ļoti sarežģīts jautājums, tāpēc Saeima to izskatīs vēlreiz.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!