• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs, Teksasas štatā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.2004., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89236

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

28.05.2004., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs, Teksasas štatā

26.maijā Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Hjūstonā, Teksasā, sarunā ar Teksasas štata gubernatora vietnieku Luisu Saencu vienojās, ka jau tuvākajā laikā Latviju apmeklēs Teksasas štata delegācija, pārstāvot augsto tehnoloģiju, medicīnas un ārējo tirdzniecības sakaru jomas, kā arī plašu uzņēmēju grupu, lai rosinātu Teksasas investīcijas Latvijā, kā arī sadarbību dažādos sektoros. L.Saencs norādīja, ka Teksasas uzņēmējdarbības pārstāvji augstu vērtē faktu, ka Latvijā ir augsts vidējais izglītības līmenis, kā arī valsts atrodas stratēģiski nozīmīga Baltijas reģiona daļā. Latvija tika ielūgta arī piedalīties pasaules informācijas tehnoloģiju sammitā, kas 2006.gada maijā notiks Ostinā, Teksasā. Tikšanās laikā V.Vīķei-Freibergai oficiāli tika piešķirts Teksasas štata goda pilsones statuss un pasniegts goda pilsones apliecinājums.

Valsts prezidente, apmeklējot Džeimsa Beikera institūtu, sarunā ar bijušo ASV valsts sekretāru Dž.Beikeru un institūta dibinātāju, bijušo ASV vēstnieku Edvardu Džeredžijanu vienojās par iespējamo sadarbību starp Dž.Beikera institūtu un Latvijas akadēmiskajiem spēkiem. Sarunā V.Vīķe-Freiberga un Dž.Beikers apspriedās par šodienas pasaules varas centru stratēģiju un attiecībām, to perspektīvu, veicinot drošību un attīstību pasaulē. Par būtisku tika atzīta nepieciešamība stiprināt dažāda līmeņa transatlantiskās saites.
V.Vīķe-Freiberga tikās ar Teksasas štata Harisas apgabala pašvaldības vadītāju Robertu Ekelsu un pārrunāja dažāda līmeņa kontaktu iespējas ar Latviju. R.Ekelss interesējās par Latvijas attīstības perspektīvu ES dalības kontekstā, Baltijas valstu kopējiem projektiem, par sadarbību ar Latviju tranzīta sektorā, kā arī informācijas tehnoloģiju jomā. Prezidente uzsvēra, ka Baltijas jūras reģions ir kļuvis par vienu no dinamiskākajiem reģioniem Eiropā ar lieliskām straujas izaugsmes iespējām. Pārrunāta arī abu pušu pieredze multinacionālas un harmoniskas sabiedrības veidošanā, uzsverot sporta un kultūras nozīmīgo lomu sabiedrības vienošanā.

27.maijā Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Hjūstonā tikās ar ASV Kongresa vairākuma līderi Tomu Dileju. Tikšanās laikā uzsvērta transatlantisko saišu tālākas stiprināšanas nozīmība. Valsts prezidente atzīmēja, ka Latvijai ir stratēģiska interese dot savu ieguldījumu šajā procesā.

V.Vīķe-Freiberga sarunā akcentēja T.Dileja ieguldījumu, lai nodrošinātu ASV atbalstu Latvijas dalībai NATO. T.Dilejs augstu novērtēja V.Vīķes-Freibergas darbu Latvijai un visai Eiropai būtisku jautājumu aizstāvēšanā un virzīšanā, uzsverot Valsts prezidentes līdera lomu.
Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, tiekoties ar Hjūstonas, Dalasas un Luiziānas latviešiem, sacīja, ka ikviens latvietis pasaulē var būt lepns uz Latvijas sasniegumiem – dalību Eiropas Savienībā un NATO. Prezidente pateicās visiem, kas devuši ieguldījumu Latvijas ceļā uz abām organizācijām. V.Vīķe-Freiberga aicināja latviešus arī turpmāk būt par neformāliem vēstniekiem pasaulē, veicinot ASV saišu stiprināšanu ar Latviju un citām pasaules valstīm. Prezidente pauda gandarījumu, ka šīs vizītes laikā izveidoti cieši kontakti ar Teksasu, un atzīmēja, ka tas palīdzēs arī Teksasas latviešiem kontaktos ar Latviju.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!