• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2004., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89307

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz pagājušo nedēļu atskatoties

Vēl šajā numurā

01.06.2004., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Somu “Hufvudstadsbladet”: “Jāvaicā, cik lielā mērā Baltijas valstis turpmāk spēs ietekmēt Eiropas Savienības politiku pret Krieviju. Nekur nav teikts, ka lielo ES dalībvalstu prioritātes sakritīs ar to, ko par svarīgu uzskata Rīgā, Tallinā un Viļņā.”

Franču “Le Monde”: “Trešā 58 valstu galotņu tikšanās, kurā piedalījās ES, Latīņamerikas un Karību valstis, aizvakar tika atklāta Gvadalaharā, Meksikā. ES šī bija pirmā tāda līmeņa tikšanās pēc paplašināšanās. Gvadalaharā apspriestie temati – multilaterālisms, ekonomiskā integrācija un sociālā kohēzija – ir centrālie jautājumi arī Eiropas pašreizējā politiskajā darbībā.”

ASV/Krievijas “The Wall Street Journal”/”Inosmi.ru”: “Neraugoties uz daudzajām problēmām un tiešajiem draudiem, NATO Stambulas sammits var kļūt par organizācijas triumfu. Līdz ar NATO paplašināšanos tā, pretēji atsevišķiem viedokļiem, nekļūs amorfa un neefektīva. Paplašināšanās ir paaugstinājusi NATO politisko statusu. Raksta autors pieskaras arī NATO un Krievijas attiecībām, uzskaitot saistības, kuras Krievija uzņēmās 1999.gadā, tomēr līdz pat šim brīdim nav izpildījusi. Tiek runāts arī par krievu diplomātu mērķiem, gaidot Stambulas sammitu.”

Angļu “Financial Times”: “Atsevišķās eirozonas valstīs, kā Itālijā, Spānijā, Grieķijā, Portugālē un Īrijā, ir jūtami palielinājusies inflācija. Tas negatīvi ietekmē eirozonas ekonomiku. Itālijas premjeram Berluskoni nav taisnība, ka viņš apgalvo: cenu celšanos ietekmējis eiro. Eirozonas valstīs inflācijas līmeņi ir pārāk atšķirīgi. Un tā ir negatīva parādība. Monetārās savienības izdzīvošana ir atkarīga no tā, vai dalībvalstis būs gatavas arvien ciešāk koordinēt savu ekonomisko politiku.”

Vācu “Frankfurter Allgemeine Zeitung”: “Francijas premjers un ekonomikas ministrs negaidot ir atcēluši 1.jūnijā paredzēto tikšanos Berlīnē ar kancleru Šrēderu un ekonomikas ministru Klementu, acīmredzot nevēloties izraisīt skandālu par abu valstu ekonomiskajām attiecībām. Vācijas valdība uzskata, ka Francija daudzos gadījumos neņem vērā Vācijas ekonomiskās intereses.”

Angļu “Financial Times”: “Neraugoties uz daudzajiem uzdevumiem, ar ko saskaras Eiropas Savienība, tā var tikt uzskatīta par “veiksmes stāstu”. Raksta autors ir pievērsis uzmanību ES sasniegumiem un tās stabilitātes veicinātājas lomai. Tonijs Blērs tiek kritizēts par pārāk stingro pozīciju sarunās par ES konstitūciju. Dažreiz kaut kas ir jāziedo, lai turpmāk varētu nodrošināt izaugsmi.”

Poļu “Rzeczpospolita”: “Videokasete ar ierakstiem par čečenu spīdzināšanu varētu kļūt par pierādījumu tiesā,” uzskata krievu žurnāliste Anna Poļitkovska. Problēma ir tikai tā, ka šī kasete nevienu Krievijā neinteresē. Lielākais trieciens žurnālistei bija viņas kolēģu izturēšanās pēc skandāla par irākiešu gūstekņu spīdzināšanu. Visos Krievijas medijos sākās plašu diskusiju vilnis.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!