• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kautuvēs duša nebūs obligāta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2004., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89319

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Lauksaimniecības universitātē jauns rektors

Vēl šajā numurā

01.06.2004., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kautuvēs duša nebūs obligāta

Pārspīlējumi lauksaimniecības un pārtikas nozaru normatīvos tiks novērsti tuvākajā laikā. Salīdzinot Latvijas likumu un Ministru kabineta (MK) noteikumu, kas reglamentē lauksaimnieciskās produkcijas ražošanu, atbilstību ES normatīviem, jau šobrīd konstatētas atsevišķas neprecizitātes, informē Zemkopības ministrija (ZM).
Ministrijas eksperti un speciālisti turpina izvērtēt lauksaimniecības nozari regulējošos likumdošanas aktus, lai identificētu un novērstu visas neprecizitātes, kā arī pārspīlējumus.

ZM valsts sekretāre Laimdota Straujuma, uzsverot, ka nekādi pārspīlējumi mūsu likumos nepaliks, atgādina: “Zemkopības ministrijas speciālisti paveica lielu darbu, lai savulaik salāgotu Latvijas likumdošanu ar ES normām, taču, tā kā darbs bija saspringts, ieviesušās dažas neprecizitātes.” Amatpersona uzsver, ka pagaidām, kamēr neprecizitātes vēl nav novērstas, tās lauksaimniekus un lauksaimnieciskās produkcijas pārstrādātājus neietekmēs. Tie var mierīgi turpināt darbu, jo, kā norāda L.Straujuma, Pārtikas un veterinārais dienests nesodīs par atsevišķu prasību neievērošanu, kamēr šajos normatīvos nebūs veikti labojumi. Valsts sekretāre arī atzīst, ka ministrija rēķinājusies ar to, ka atsevišķas normas būs jāprecizē pēc iestāšanās ES. Kā piemēru amatpersona min Somiju. Pagājuši pieci gadi, kamēr Somija savu nacionālo likumdošanu sakārtojusi atbilstoši ES prasībām.
Tuvākajās divās nedēļās iecerēts veikt virkni precizējumu. Lūk, piemēri. Lauksaimniecībā izmantojamo darbarīku dezinfekcijai drīkstēs izmantot ne tikai karstu ūdeni, bet arī citas metodes. Precizēs arī dažus nosacījumus, kas ieviesušies neprecīzas tulkošanas dēļ. Proti, ražotnēs netiks noteikts sanitāro mezglu skaits, kautuvē nebūs obligāta dušas telpa, un mazjaudas kautuvēs ventilācija būs jāierīko tikai tajos gadījumos, ja nepieciešama tvaika izvade, skaidro ZM. Secināts, ka pārāk stingra ir prasība zvejas produktu ražošanas uzņēmumu telpās ierīkot piekaramos griestus. Šī prasība tikšot atcelta. Tiks svītrota arī prasība, ka minēto uzņēmumu durvīm jābūt izgatavotām no ūdensnecaurlaidīga materiāla.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!