• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Algu un cenu ātrumsacensības. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2004., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89321

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ierosina īres maksas griestus atcelt 2007.gadā

Vēl šajā numurā

01.06.2004., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Algu un cenu ātrumsacensības

Gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo laika posmu, mēneša vidējā neto darba samaksa valstī augusi divas reizes straujāk nekā patēriņa cenas, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati (CSP).

Proti, patēriņa cenas gada pirmajos trijos mēnešos, salīdzinot ar aizvadītā gada pirmo ceturksni, pieaugušas par 4,3 procentiem, bet mēneša vidējā neto samaksa – par 9,6 procentiem un bruto darba samaksa par 10,8 procentiem. Sabiedriskajā sektorā gada laikā mēneša vidējā neto darba samaksa palielinājusies par 6,3 procentiem, bet privātajā sektorā teju divtik.
Cita aina paveras, ja salīdzina šā gada pirmo ceturksni ar aizvadītā gada nogali. Pēc CSP datiem, patēriņa cenas šogad salīdzinājumā ar pērnā gada pēdējo ceturksni augušas par 2,3 procentiem, piemēram, pārtikas precēm, arī alkoholam un tabakai, par gandrīz pieciem procentiem, bet nepārtikas precēm – par 0,7 procentiem un pakalpojumiem – aptuveni divreiz vairāk. Savukārt mēneša vidējā neto darba samaksa valstī kopā samazinājusies par 5,2 procentiem. Piemēram, sabiedriskajā sektorā tā samazinājusies par gandrīz divpadsmit procentiem – budžeta iestādēs par 13,5 procentiem, bet valsts un pašvaldību uzņēmumos par 8,8 procentiem. Privātā sektora darbinieka mēneša vidējā neto darba samaksa pieaugusi par 0,3 procentiem.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!