• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicina pārbaudīt darījuma partnerus Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2004., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89324

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Algu un cenu ātrumsacensības

Vēl šajā numurā

01.06.2004., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicina pārbaudīt darījuma partnerus Eiropā

Uzziņai

Pārliecināties par ES dalībvalsts partnera PVN reģistrācijas numura derīguma un šim numuram piekritīgā uzņēmuma nosaukuma un adreses atbilstību var VID Galvenās nodokļu pārvaldes Centrālās informācijas apmaiņas daļā:

* telefoniski (no 8.30 līdz 17) – tālruņa numuri 7028792, 7028785;
* nosūtot faksu uz numuru 7028785;
* elektroniski – e-pasta adrese clo@vid.gov.lv;
* VID publiskojamajā datu bāzē http://www6.vid.gov.lv/.


ES dalībvalstu (arī Latvijas Republikas) akcīzes preču noliktavas turētāja, akcīzes preču noliktavas un apstiprinātā tirgotāja akcīzes identifikācijas numuru var pārbaudīt, saņemot apstiprinājumu vai noliegumu:

* pa tālruņiem 7028795 vai 7028897 (no 8.30 līdz 17);
* nosūtot faksu uz numuru 7028785;
* nosūtot elektronisko vēstuli uz adresi elo@vid.gov.lv;
* VID mājaslapā http://www6.vid.gov.lv/.

ES valstu uzņēmējiem ir liela interese par darījumu partneriem Latvijā – maijā ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) informācijas apmaiņas sistēmas VIES palīdzību ES dalībvalstu uzņēmumi pārbaudījuši 23 003 Latvijas darījumu partneru PVN reģistrācijas numuru derīgumu. Puse izmantojuši Eiropas Komisijas interneta mājaslapu.
Visvairāk, izmantojot VIES palīdzību, par darījumu partneriem Latvijā interesējušies Vācijas uzņēmumi, no kuriem saņemts vairāk nekā pusotrs tūkstotis informācijas pieprasījumu, informē Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Komunikāciju nodaļas priekšnieces pienākumu izpildītāja Ieva Vikmane. Savukārt Latvijas uzņēmēju aktivitāte bijusi relatīvi zema. Maijā Latvijas nodokļu maksātāji pārbaudījuši 1760 ES darījumu partneru PVN reģistrācijas numurus. Tāpēc VID aicina visus nodokļu maksātājus pārliecināties, vai preču saņēmējs citā ES dalībvalstī ir ar PVN apliekama persona, kas ir obligāts nosacījums, lai preču piegādēm uz ES tiktu piemērota PVN nulles procentu likme.
VID darbiniece atgādināja, ka aprīlī sākusi darboties arī informācijas sistēma SEED, ar kuras starpniecību var uzzināt par personām un noliktavām, kam izsniegts pilnvarojums nosūtīt un saņemt akcīzes preces un kas ir tiesīgas izmantot atliktā akcīzes nodokļa maksāšanu. SEED – akcīzes preču noliktavu turētāju, akcīzes preču noliktavu un apstiprināto tirgotāju reģistrs – ir katrā dalībvalstī. Ar šā reģistra datiem dalībvalstis apmainās reizi mēnesī. Tādējādi katras dalībvalsts rīcībā ir pilnīga informācija.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!