• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Identificēts "Astrīdas" kapteinis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2004., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89393

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ko mežā dara medaļa

Vēl šajā numurā

02.06.2004., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Identificēts “Astrīdas” kapteinis

Vīrietis, kurš maija beigās tika uziets jūrā pie Polijas krasta, ir nogrimušā zvejas kuģa “Astrīda” kapteinis, apstiprinājušas Polijas tiesībsargājošās iestādes.

Vīrieša mirstīgās atliekas, sapinušās tīklos ar “Astrīdas” marķējumu, no jūras Polijas tuvumā izceltas 27. maijā. Jau sākotnēji tika izteikta iespējamība, ka tas varētu būt viens no diviem līdz tam nesameklētajiem Latvijas kuģa jūrnieku līķiem. Tagad, sadarbojoties Polijas un mūsu valsts Interpola birojiem, apstiprinājies, ka atrastais ir “Astrīdas” kapteinis Jānis Zakalovskis, informē Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Kristīne Mežaraupe.
Kā jau ziņots, Liepājas zvejas kuģis “Astrīda” ar sešiem apkalpes locekļiem netālu no Zviedrijas piekrastes nogrima 10.maijā. Līdz šim bija uzietas četru jūrnieku mirstīgās atliekas. Joprojām nav atrasts kuģa mehāniķis Viktors Boilovičs. Viņa mirstīgās atliekas vrakā neuzgāja arī pirms dažām dienām kuģa nogrimšanas vietu pētījušie meklētāji no Latvijas, kuriem gan izdevies atrast detaļu no lielāka kuģa, kas, visticamāk, saskrējies ar “Astrīdu”.
Incidentā tiek vainots kāds ar Kipras karogu kursējošs kuģis, kuram drīzumā jāpiestāj ASV ostā Baltimorā. Tur arī tas tiks aizturēts, lai noskaidrotu saistību ar “Astrīdas” bojāeju. Šobrīd izmeklētāju lielākās cerības uz patiesības noskaidrošanu ir minētā no jūras izceltā detaļa – metāla plāksne, uz kuras saglabājušās gan “Astrīdas”, gan to nogremdējušā kuģa krāsojuma pēdas un skrāpējumi. Līdz šim apstiprinājies, ka minētais kuģis šķērsojis “Astrīdas” atrašanās vietu tieši tajā laikā, kad notikusi sadursme. Par to liecina mūsu valsts kuģa vrakā atrastie trīs pulksteņi, kuri visi apstājušies vienā laikā – 10.maija naktī ap pulksten 1.50.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv  

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!