• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2004. gada 26. maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2004., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89420

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2004. gada 27. maija sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

03.06.2004., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2004. gada 26. maijā

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2004.gada 26.maijā plkst.17.00:

1. Deputātu A.K.Kariņa, A.Kampara, S.Bendrātes, I.Circenes, K.Šadurska, U.M.Klausa, L.Mūrnieces, E.Jaunupa, L.Liepiņas, P.Ontužāna un A.Krūmiņa jautājums Ministru prezidentam I.Emsim (jautājumu reģistra Nr.33)

“Par Tautas saskaņas partijas eksperta iekļaušanu
slepenā darba grupā”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (atbildes dok. Nr.2673)

2. Deputātu A.Klementjeva, J.Urbanoviča, A.Bartaševiča, B.Cileviča un A.Vidavska jautājums finanšu ministram O.Spurdziņam (jautājumu reģistra Nr.34)

“Par valsts izdevumiem sakarā ar aizņēmumiem un dažiem citiem valsts izdevumu posteņiem”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

Rīgā 2004.gada 24.maijā Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre

Pielikums

Par Tautas saskaņas partijas eksperta iekļaušanu slepenā darba grupā

Pēc tikšanās ar Tautas saskaņas partijas (TSP) priekšsēdētāju Jāni Jurkānu jūs paziņojāt, ka esat nolēmis iekļaut TSP izvirzītu ekspertu slepenā darba grupā, kuras uzdevums ir rūpēties par nacionālās drošības jautājumiem. Ņemot vērā iepriekšminēto, lūdzam jūs sniegt atbildi uz sekojošiem jautājumiem:

1. Kāds ir šīs darba grupas apskatāmo jautājumu loks?
2. Kāpēc šīs darba grupas darbība tiek klasificēta kā slepena?
3. Kāpēc izglītības reforma tiek saistīta ar nacionālās drošības jautājumiem?
4. Kāpēc darbībai šai darba grupā tiek izvirzīts TSP pārstāvis, liedzot iespēju citām Saeimā pārstāvētām partijām piedalīties tās darbā?
5. Kāpēc sabiedrībai tiek liegtas tiesības uzzināt vairāk par izglītības reformas attīstību un TSP pārstāvja viedokli šajos jautājumos, jo, neizpaužot tā identitāti, šīs tiesības zūd?

Saeimas deputāti: A.K.Kariņš, A.Kampars, S.Bendrāte,
I.Circene, K.Šadurskis, U.M.Klauss, L.Mūrniece,

2004.gada 19.maijā E.Jaunups, L.Liepiņa, P.Ontužāns, A.Krūmiņš

Par valsts izdevumiem sakarā ar aizņēmumiem un dažiem citiem valsts
izdevumu posteņiem

God. O.Spurdziņa kungs!

Finanšu ministrija, kā zināms, īsteno kontroli pār visiem maksājumiem, kas valsts vārdā vai ar valsts galvojumiem regulāri tiek veikti sakarā ar valsts aizņēmumiem vai valsts garantētiem aizņēmumiem, kā arī ar maksājumiem sakarā ar valstij nelabvēlīgiem tiesas spriedumiem un maksājumiem par juridisko palīdzību skarā ar tiesas procesiem, kuros iesaistītas valsts institūcijas vai to amatpersonas.
Šajā sakarā mēs lūdzam jūs sniegt informāciju par šiem maksājumiem, vadoties pēc šāda sadalījuma:

1) Kāda ir valsts aizņēmumu kopējā atmaksājamā summa, sākot ar 1990.gadu (ieskaitot aizņēmumu procentus), un kāda ir bijusi šī summa sadalījumā pa gadiem? Cik liela summa vēl atmaksājama nākotnē?
2) Kāda ir valsts garantēto aizņēmumu kopējā atmaksājamā summa, sākot ar 1990.gadu (ieskaitot aizņēmumu procentus), un kāda ir bijusi šī summa sadalījumā pa gadiem? Lūdzam norādīt lielākos valsts garantētos aizņēmumus! Cik liela summa vēl atmaksājama nākotnē?
3) Kāda ir valsts maksātā kopējā zaudējumu atlīdzības summa sakarā ar valstij nelabvēlīgiem tiesas spriedumiem (gan starptautiskiem, gan vietējiem), izņemot spriedumus darba strīdu lietās, sākot ar 1990.gadu, un kāda ir bijusi šī summa sadalījumā pa gadiem? Cik liela summa vēl atmaksājama nākotnē? Lūdzam norādīt lielākos konkrētos gadījumus!
4) Kāda ir valsts samaksātā kopējā zaudējumu summa sakarā ar valsts iestāžu zaudētajiem tiesas procesiem darba strīdu un citu kompensāciju lietās ar fiziskām personām, sākot ar 1990.gadu? Cik lielas summas vēl jākompensē nākotnē? Kāda summa (absolūtos ciparos un procentos no kopējā) ir piedzīta no darba un citus likumus pārkāpušajām valsts amatpersonām? Lūdzu ilustrēt šīs summas ar konkrētiem piemēriem!
5) Kāda ir kopējā līgumu summa, kuru valsts apņēmusies samaksāt ārvalstu un vietējām fiziskām un juridiskām personām par valsts interešu aizstāvību starptautiskos un vietējos tiesas procesos un sarunās par mierizlīgumiem, sākot ar 1990.gadu? Lūdzam uzrādīt piemērus lielākajām līgumu summām! Kāda summa uz šo dienu vēl nav samaksāta?
6) Ja valsts, sākot ar 1990.gadu, ar saviem līdzekļiem ir piedalījusies maksātnespējīgo kredītiestāžu nodarīto zaudējumu kompensēšanā iedzīvotājiem, lūdzam uzrādīt šīs summas un minēt konkrētus piemērus!
7) Ja šajā uzskaitījumā, jūsuprāt, nav iekļauti vēl citi valstij obligātie maksājumi, kuriem ir līdzīgs raksturs valsts izdevumiem, lūdzam tos uzskaitīt!

Ar cieņu,

LR 8.Saeimas deputāti: A.Klementjevs, J.Urbanovičs,

2004.gada 18.maijā A.Bartaševičs, B.Cilevičs, A.Vidavskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!