• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai normas lauksaimniecībā būtu ne par stingru, ne par vāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2004., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89459

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mudina nevalstiskās organizācijas apgūt Eiropas naudu

Vēl šajā numurā

03.06.2004., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai normas lauksaimniecībā būtu ne par stingru, ne par vāju

Zemkopības ministrijas (ZM) speciālisti turpina precizēt atsevišķas Latvijas likumdošanas aktu normas, lai tās pilnībā atbilstu ES prasībām un normatīviem un lai dažādu juridisku neprecizitāšu dēļ neciestu lauksaimnieki. “Latvijas Vēstneša” 1.jūnija laidienā jau rakstījām, ka eksperti identificē un novērš visas neprecizitātes, kā arī pārspīlējumus.

ZM valsts sekretāre Laimdota Straujuma uzsver, ka apzinātas gan tās nepilnības Latvijas likumdošanā, kas izvirza stingrākus nosacījumus par ES prasībām, gan tās, kas neatbilst ES prasībām, jo nav pietiekami precīzi pārnestas uz nacionālo likumdošanu. Piemēram, Ministru kabineta noteikumos “Higiēnas prasības gaļas sadalīšanai, atkaulošanai, sagriešanai un iepakošanai” nav noteiktas visas papildu telpas, kādas nepieciešamas ES prasībām atbilstošam gaļas sadalīšanas uzņēmumam. Proti, tādā jābūt atsevišķai telpai gan gaļas iepakošanai, gan iepakojamā materiāla glabāšanai. Jāprecizē arī Ministru kabineta noteikumi “Kaušanai paredzēto lauksaimniecības dzīvnieku aizsardzības prasības”. Tajos nav noteikta ES direktīvas prasība dzīvnieku atpūtināšanas aplokus jebkurā diennakts laikā nodrošināt ar mākslīgo apgaismojumu.
“Jau tuvākajā laikā tiks veikti attiecīgie likumdošanas aktu grozījumi, lai visas normas, kas regulē lauksaimniecisko ražošanu, atbilstu ES prasībām un nebūtu ne par stingru, ne par vāju un neradītu problēmas mūsu lauksaimniekiem un ražotājiem. Jebkurā gadījumā ZM pastāvēs uz Latvijas lauksaimnieku interešu aizstāvību un ES prasību samērīgu ieviešanu. ZM arī turpmāk nepieciešamības gadījumā Eiropas Komisijai norādīs uz pārmērīgi pārspīlētām, savstarpēji pretrunīgām un tādējādi praksē reāli neieviešamām normām,” norāda ZM valsts sekretāre.

Pēc ZM informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!