• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Pasaules tūrisma organizācijas ģenerālsekretāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2004., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89464

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzaicinot diskutēt par aktuālākajiem valsts budžeta veidošanas jautājumiem

Vēl šajā numurā

03.06.2004., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Pasaules tūrisma organizācijas ģenerālsekretāru

2.jūnijā Ministru prezidents Indulis Emsis tikās ar Pasaules tūrisma organizācijas (PTO) ģenerālsekretāru Frančesko Frandžalli, kurš ieradies Latvijā darba vizītē.
Tikšanās laikā I.Emsis un F.Frandžalli pārrunāja tūrisma attīstības tendences pasaulē un Latvijā. Ministru prezidents I.Emsis atzīmēja, ka Latvija tūrisma nozarē ir salīdzinoši jauna valsts un ar 2005.gadu kļūs par pilntiesīgu Pasaules tūrisma organizācijas locekli, kas sekmēs sadarbību un tūrisma attīstību Latvijā. F.Frandžalli uzsvēra Latvijas jaunās iespējas tūrisma veicināšanā kā ES, NATO un PTO dalībvalstij, kas palielinās valsts publicitāti, atpazīstamību un sekmēs interesi par Latviju pasaulē un Eiropā.
I.Emsis un F.Frandžalli bija vienisprātis, ka Latvijai ir labas izredzes tūrisma sektora palielināšanā, jo tam ir daudzi priekšnoteikumi: Latvijas neskartā daba, ekoloģiskā vide, kultūras daudzveidība, pilsētu un lauku tūrisms, drošība un stabilitāte, kas raksturo arī mūsdienu tūrisma pieprasījuma tendences. F.Frandžalli uzsvēra, ka drošības faktoram ir būtiska nozīme, un atzīmēja, ka Latvija līdz ar pārējām Baltijas valstīm ir viena no drošākajām pasaules valstīm. I.Emsis kā Latvijas prioritātes minēja transporta infrastruktūras uzlabošanu – ostu, dzelzceļu un lidostas attīstību, un viens no plānotajiem pasākumiem šajā jomā būs dzelzceļa līnijas izbūves projekts “Rail Baltic”, kas savienos Baltijas valstis ar Rietumeiropas valstīm.
F.Frandžalli atzīmēja, ka PTO sastāvā Latvijai pavērsies iespējas izmantot PTO apkopoto statistiku par tūrisma sektoru, pētījumus par ekonomiskās ietekmes novērtējumu, mārketingu, vidi, ilgtspējīgu attīstību un tūrisma sektorā strādājošo izglītību un apmācību. I.Emsis apliecināja Latvijas vēlmi kļūt par aktīvu PTO dalībnieci, apgūt citu valstu pieredzi un izmantot PTO piedāvātās sadarbības iespējas tūrisma attīstībā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!