• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 1. jūnija noteikumi Nr. 518 "Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 20.aprīļa noteikumos Nr.359 "Kārtība, kādā atsevišķiem naftas produktiem piemēro samazinātu akcīzes nodokļa likmi vai atbrīvojumu no akcīzes nodokļa"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.2004., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89527

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.519

Par Latvijas Republikas valdības un Eiropas Meteoroloģisko satelītu izmantošanas organizācijas (EUMETSAT) sadarbības valsts līgumu

Vēl šajā numurā

04.06.2004., Nr. 90

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 518

Pieņemts: 01.06.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.518

Rīgā 2004.gada 1.jūnijā (prot. Nr.33, 30.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 20.aprīļa noteikumos Nr.359 “Kārtība, kādā atsevišķiem naftas produktiem piemēro samazinātu akcīzes nodokļa likmi vai atbrīvojumu no akcīzes nodokļa”

Izdoti saskaņā ar likuma “Par akcīzes nodokli”  18.panta pirmo daļu un 28.panta piekto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2004.gada 20.aprīļa noteikumos Nr.359 “Kārtība, kādā atsevišķiem naftas produktiem piemēro samazinātu akcīzes nodokļa likmi vai atbrīvojumu no akcīzes nodokļa” (Latvijas Vēstnesis, 2004, 69.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 12.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

“12.5. ja naftas produktu piegādē likuma 18.panta pirmās daļas 3.punktā minētajam mērķim par transportlīdzekli (ja nepieciešams, arī par otro transportlīdzekli) izmanto kuģi, kas veic kuģu bunkurēšanu, — tā kuģa reģistrācijas numuru un reģistrācijas vietu, kurš veic kuģu bunkurēšanu.”

2. Izteikt 24. un 25.punktu šādā redakcijā:

“24. Pirms iezīmēto (marķēto) naftas produktu piegādes lietotājiem akcīzes preču noliktavas turētājs saņem dokumentu (vai tā tulkojumu valsts valodā, ja minētais dokuments izsniegts citā Eiropas Savienības dalībvalstī), kuru izsniegusi Valsts ieņēmumu dienesta Galvenās muitas pārvaldes muitas laboratorijavai akreditēta atbilstības novērtēšanas institūcija, par kuras akreditēšanu publicēta informācija laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”, vai Eiropas Komisijas sarakstā iekļauta Eiropas Savienības dalībvalsts kompetentā institūcija un kurā ir ziņas (informācija), kas apliecina, ka attiecīgie naftas produkti ir iezīmēti (marķēti) saskaņā ar šo noteikumu 18.punktā noteiktajām prasībām (turpmāk — apliecinājuma dokuments).

25. Lai saņemtu apliecinājuma dokumentu, noliktavas turētājs no tvertnes, kurā uzglabā iezīmētos (marķētos) naftas produktus, paņem iezīmēto (marķēto) naftas produktu paraugu (vismaz vienu litru), noplombē parauga iepakojumu un iesniedz to Valsts ieņēmumu dienesta Galvenās muitas pārvaldes muitas laboratorijā vai akreditētā atbilstības novērtēšanas institūcijā, par kuras akreditēšanu publicēta informācija laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”, vai Eiropas Komisijas sarakstā iekļautajā Eiropas Savienības dalībvalsts kompetentajā institūcijā, lai noteiktu, vai naftas produkti ir iezīmēti (marķēti) saskaņā ar šo noteikumu 18.punktā noteiktajām prasībām.”

3. Aizstāt 39.2.apakšpunktā vārdus “tvertnes, kurās uzglabā naftas produktus (arī iezīmētos (marķētos) naftas produktus)” ar vārdiem “normatīvajiem aktiem atbilstošas tvertnes, kurās uzglabā iezīmētos (marķētos) naftas produktus”.

4. Aizstāt 39.3.apakšpunktā un 40.punktā vārdus “naftas produktus (arī iezīmētos (marķētos) naftas produktus)” ar vārdiem “iezīmētos (marķētos) naftas produktus”.

5. Papildināt 44.3.apakšpunktu aiz vārda “to” ar vārdiem “normatīvajiem aktiem atbilstošu”.

6. Svītrot 44.12.apakšpunktā vārdu “(datumi)”.

7. Papildināt 58.5.apakšpunktu aiz vārda “atrodas” ar vārdiem “normatīvajiem aktiem atbilstošas”.

8. Izteikt 80.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

“80. Izziņu naftas produktu izmantošanai koksa ķīmiskajai apstrādei izsniedz par katru šo noteikumu 77.2.apakšpunktā minēto adresi. Izziņā naftas produktu izmantošanai koksa ķīmiskajai apstrādei norāda:”.

Ministru prezidents I.Emsis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 5.jūniju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!