• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.2004., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89557

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzrunāt pasauli vienā balsī

Vēl šajā numurā

04.06.2004., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Franču “Le Monde”: “1997.gadā ES izvirzīja mērķi 2010.gadā saražot 12% atjaunojamās enerģijas (ūdens, vēja, biomasas, saules u.c.), kas būtu 22% no visas patērētās enerģijas. Taču pašlaik ES ir krietni tālu no šiem mērķiem, jo no 1997.gadā saražotajiem 5,4% šis rādītājs 2001.gadā sasniedzis tikai 6%. Ja netiks veiktas kardinālas izmaiņas, skaitlis desmitgades beigās sasniegs tikai 9% no paredzētajiem 12%.”

Krievijas laikraksts “Nezavisimaja gazeta” piedāvā Īrijas kā ES prezidējošās valsts ārlietu ministra Braiena Kovena rakstu par Eiropas Savienības un Krievijas attiecībām. Kovens pozitīvi novērtē Krievijas “pretimnākšanu” gan partnerības un sadarbības līguma attiecināšanā uz jaunajām dalībvalstīm, gan apsolot ratificēt Kioto protokolu. ES un Krievijas savstarpējā sapratne palielinoties. Kovens apgalvo, ka, tiklīdz uzlabosies drošības situācija Čečenijā, ES palīdzēs Krievijai Čečenijas atjaunošanā.

Poļu “Rzeczpospolita”: “Krie-vija bez brīdinājuma pie savām robežām ir apturējusi gaļas importu no ES. Tā nav pirmā reize, kad Krievija izmanto šantāžu kā sarunu metodi. Tomēr šoreiz Maskava var zaudēt daudz vairāk. Ja tā būtu bloķējusi liellopu gaļas importu, piemēram, no Latvijas, tad neviens, atskaitot pašus latviešus, par to pat neiepīkstētos. Taču tagad Rīgai ir savs komisārs, un tas nekavējoties brīdina Briseles ierēdņus. Tā ir efektīva aizsardzība pret Maskavas šantāžu.”

Krievijas “Gazeta.ru”: “Var uzskatīt, ka Krievijas televīzijas kanāla NTV žurnālistu un politiskās analītikas programmas vadītāju Leonīdu Parfjonovu no darba ir atlaidis pats Krievijas prezidents Putins. Krievija tagad dzīvo pēc jauniem noteikumiem. Valsts pārvēršas par vertikāli integrētu holdingu. Parfjonovu atlaida ne jau tāpēc, ka savās programmās viņš “pārāk daudz atļāvās”, bet gan tāpēc, ka Parfjonovs pārkāpa “korporatīvo ētiku” un izpauda, ka televīzijā pastāv cenzūra. Līdz šim Putins nopietnu seju varēja apgalvot, ka no vārda brīvības Krievija neatkāpsies. Tagad šāds apgalvojums izklausītos ironiski.”

Zviedru “Gotlands Allehanda”: “Saskaņā ar ANO ziņām, no 700 000 līdz pat 2 miljoniem cilvēku katru gadu kļūst par cilvēku tirdzniecības upuriem. Sievietes, kas tiek transportētas uz Zviedriju, pārsvarā nāk no Krievijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas, kā arī no Ungārijas, Čehijas, Slovākijas un Moldovas. Personas, kas pērk seksuālos pakalpojumus, zinot, ka tas ir cilvēku tirdzniecības upuris, būtu sodāmas par izvarošanu.”

Poļu “Gazeta Wyborcza”: “Straujais naftas cenu kāpums bija galvenais temats 25 ES dalībvalstu ministru sanāksmē, kas beidzās trešdien Luksemburgā. Neraugoties uz agrākajiem solījumiem, ministri šajā jautājumā tomēr pauda savu nostāju. Tomēr komunikē teksts bija ārkārtīgi samierniecisks. ES Ministru padome atlika lēmuma pieņemšanu citā svarīgā jautājumā – par direktīvu, kas paredz aplikt ar nodokļiem ienākumus no banku noguldījumiem. Tā ir kārtējā reize, kad kāds jauns ES likumprojekts netiek pieņemts šveiciešu pretestības dēļ.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Lappusi sagatavojis

Jānis Ūdris, “LV”
janis.udris@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!