• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Baltu studiju veicināšanas apvienības konferences pasākumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2004., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89637

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Latviešu Nacionālās apvienības Kanādā valdes locekļiem

Vēl šajā numurā

08.06.2004., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Baltu studiju veicināšanas apvienības konferences pasākumā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga sestdien, 5.jūnijā, Toronto kopā ar Igaunijas parlamenta prezidenti Eni Ergmā piedalījās Baltu studiju veicināšanas apvienības (BSVA) konferences svinīgajā pasākumā.
Uzrunājot auditoriju, prezidente pauda prieku būt atkal apvienībā, bet šoreiz jau Latvijai esot neatkarīgas, demokrātiskas valsts statusā. Prezidente sacīja, ka pasaule pāris desmitu gados ir ļoti mainījusies, trīs Baltijas valstis ir atguvušas brīvību un neatkarību, kā arī atgriezušās starptautiskajā sabiedrībā: “Tagad šķiet, ka tas ir bijis vienkārši – esam ES un NATO, bet 1999.gadā vēl nebija pārliecības, ka tā būs.(..)Tagad esam brīvi veidot sevi par tādiem, kādi vēlamies būt. Tā ir greznība – izvēlēties.”
Baltu studiju veicināšanas apvienība bija nozīmīga akadēmiskā darba iespēja tiem zinātniekiem un pētniekiem, kuru karjeru dzimtenē pārtrauca karš, tā bija iespēja publicēt rakstus, grāmatas, sanākt konferencēs u.c., arī pasaules zinātniekiem saņemt ar Baltijas valstīm un tautām saistītus materiālus, kas citādi pasaulei nebija zināmi. BSVA devums ir arī Baltu studiju nodaļu un programmu ieviešana universitātēs.
BSVA arī tagad ir jāturpina iepzīstināt pasauli ar Baltijas valstīm, pauda pārliecību prezidente: “Triju Baltijas valstu vēsture ir mācība pasaulei par izciesto un pārdzīvoto. Latvijai, Lietuvai un Igaunijai ir ne vien melnas un asiņainas vēstures lappuses, bet arī liela kultūras un gara bagātība, ko neviens nevar atņemt. No mums pašiem tagad ir atkarīgs, kā savu bagātību izmantojam, uzturam, vairojam un kā to nododam nākamajām paaudzēm.” Prezidente uzrunāja klātesošos “kā tiltu starp veco un jauno pasauli” un pateicās visiem par to, ko viņi darījuši savai valstij, tautai un valodai, kā arī aicināja arī turpmāk darīt visu, “lai mūsdienu civilizācijas šūpulis – Eiropa – būtu konkurētspējīga ar Ameriku, Āziju un citām pasaules daļām.
Baltu studiju veicināšanas apvienība ir starptautiska asociācija, kurā V.Vīķe-Freiberga darbojusies kopš 1982.gada. No 1984. līdz 1986.gadam V.Vīķe-Freiberga bija asociācijas prezidente.


Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!