• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.2004., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89696

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Bulgārijas Nacionālās sapulces delegācijas vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

09.06.2004., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Zviedru “Svenska Dagbladet”: “60 gados kopš 1944. gada 25 000 igauņu un 7 000 Igaunijas zviedru ir atstājuši savas mājas, lai dotos uz Zviedriju. Tas, kas notika 1944. gadā, liek divām mūsu nācijām būt kopā vēl pat šodien, raksta Zviedrijas vēstnieks Igaunijā Dāgs Harteliuss un Igaunijas vēstnieks Zviedrijā Tomass Tīvels. Diskutēt par mūsu pagātni bieži vien ir visai sāpīgi, tomēr tas palīdz mums veidot labāku nākotni.”

ASV/Krievijas “The Wall Street Journal”/”Inosmi.ru”: “Baltkrievijas prezidents Lukašenko sācis savu priekšvēlēšanu kampaņu, gaidot 2006. gada prezidenta vēlēšanas. Lukašenko patiesi cer, ka tiks ievēlēts vēlreiz. Viņa kampaņas sastāvdaļa ir pieteiktais karš pret privātīpašumu. Mazo uzņēmumu īpašnieki jau pašlaik darbojas spriedzes apstākļos, piedzīvojot nepārtrauktus valsts inspektoru “uzlidojumus”. Patiesībā Lukašenko pats sev rok kapu. Baltkrievijas ekonomika nemaz nav tik stabila.”

Zviedru “Svenska Dagbladet”: “Vairums zviedru grib, lai uz bēgļu ieceļošanu tiktu attiecināti lielāki ierobežojumi. Pēdējā sabiedrības aptaujā redzams, ka puse respondentu vēlas, lai ieceļotāju būtu mazāk. Vides partijas un Kreisās partijas vēlētāju noskaņojums pret bēgļiem kļuvis daudz negatīvāks.”

Šveices “Neue Zürcher Zeitung”: “Rietumu alianse pašlaik izjūt lielu stresu. Amerikāņi uz tās pašreizējo stāvokli raugās citādi nekā Širaks un Šrēders. Turklāt tas, kurš uzvarēs ASV prezidenta vēlēšanās novembrī, būs piesardzīgs prezidents, mazāk gatavs meklēt militārus risinājumus vai arī piedāvāt militāru palīdzību. Eiropai vairāk būs jāpaļaujas pašai uz sevi. Taču – vai Eiropa bez Amerikas spēs tikt galā ar terorisma un masu iznīcināšanas ieroču izplatīšanas radītajām briesmām? Paies gadu desmiti, līdz ES pasaules arēnā kļūs par triecienspējīgu dalībnieci, ar priekšnoteikumu – ja to vispār vēlēsies tās dalībvalstis.”

Franču “Le Figaro”: “60 gadus pēc Otrā pasaules kara lielākais vairums aptaujāto (58% par un 49% pret 1994.gadā) uzskata, ka tieši Amerika ir visvairāk veicinājusi Vācijas sakāvi 1945.gadā. Mazāka loma tiek piešķirta Padomju Savienībai – 20% – un Lielbritānijai – 16%.”

Angļu “Financial Times”: “Šonedēļ notiks “lielā astoņnieka” sammits. Ekonomiski Ķīna ir kļuvusi pārāk liela, lai to vienkārši ignorētu. Ķīnas ekonomika ir sestā lielākā pasaulē un apsteidz Kanādu un Krieviju. Vašingtona ir nobažījusies par izaicinājumiem, ar ko nākas saskarties globālajai ekonomikai, ņemot vērā Ķīnas ekonomikas izaugsmi.”

Franču “Le Monde”: “Pēc asiņainajiem notikumiem Madridē Eiropas valstu vadītāji ir nopietni nobažījušies par terorisma draudiem Eiropā. Tas viņiem licis nopietni sarosīties un veicināt labvēlīgu lēmumu pieņemšanu svarīgu tiesvedības instrumentu stiprināšanā un pieņemšanā.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!