• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicina vētīt Muitas kodeksu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.2004., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89706

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atbalstot vispārējās ekonomiskās politikas vadlīnijas

Vēl šajā numurā

09.06.2004., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicina vētīt Muitas kodeksu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Galvenās muitas pārvaldes (GMP) darbinieki nosūtījuši uzņēmējiem informāciju par plānotajiem grozījumiem Eiropas Kopienas (EK) Muitas kodeksā, aicinot izteikt viedokli un iesniegt priekšlikumus. Elektroniskās vēstules nosūtītas Muitas un uzņēmēju konsultatīvās padomes dalībniekiem. Uzņēmēji aicināti iesniegt VID priekšlikumus līdz 14.jūnijam.
EK sākts darbs Muitas kodeksa modernizēšanā un grozījumu izstrādē, informē GMP sabiedrisko attiecību speciāliste Marika Līdaka. Kodekss atzīts par novecojušu, jo tas tika veidots astoņdesmitajos gados. Dokumenta pamatprincipi būtiski mainīsies.
EK iecerējusi Muitas kodeksa noteikumus strukturizēt atkarībā no muitas režīma – imports, eksports vai procedūras ar ekonomisku ietekmi. Muitas procedūru piemērošanā paredzēts paplašināt informācijas tehnoloģiju lietošanu, un kodeksā plānots iestrādāt vairākus noteikumus, kas sekmētu sabiedrības aizsardzības pasākumus un drošības jautājumus. Visticamāk, EK Muitas kodeksā iekļaus tikai vispārinātos noteikumus, bet detalizētās norādes – EK Muitas kodeksa ieviešanas noteikumos, skaidro M.Līdaka. Modernizējot Muitas kodeksu, paredzēts vienkāršot dokumenta struktūru, samazināt tajā iekļauto pantu skaitu un speciālo terminu daudzumu.
Plānots, ka modernizētā EK Muitas kodeksa projekts tiks sagatavots un iesniegts Eiropas Padomē līdz šā gada beigām. Kodekss varētu tikt pieņemts 2006.gadā un stāties spēkā vai nu 2007.gadā, vai gadu vēlāk – pēc tam, kad būs izstrādāti ieviešanas noteikumi.
GMP pārstāve norādīja, ka ar modernizētā EK Muitas kodeksa projektu var iepazīties VID interneta mājaslapā „www.vid.gov.lv”.

‘LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!