• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Otrdien, 1. jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2004., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89743

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirmdien, 31. maijā

Vēl šajā numurā

10.06.2004., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Otrdien, 1. jūnijā

Aizsardzības un iekšlietu komisija:

– uzklausīja Aizsardzības ministrijas NATO integrācijas izpildsekretāra brigādes ģenerāļa R.Graubes un Aizsardzības ministrijas Juridiskā departamenta Tiesību aktu un uzraudzības nodaļas vadītājas S.Vistiņas informāciju par Nacionālo bruņoto spēku profesiona

lizāciju – gaitu, problēmām un to iespējamiem risinājumiem.

Parlamentārā izmeklēšanas komisija Einara Repšes finansiālās darbības pārbaudei:
– iepazinās ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja informāciju.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija:
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieku un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušo personu sociālās aizsardzības likumā”.

Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisija:
– uzklausīja Bērnu un ģimenes lietu ministrijas Bērnu tiesību aizsardzības departamenta Adopcijas nodaļas vadītājas L.Liepiņas, Izglītības un zinātnes ministrijas Vispārējās izglītības departamenta Izglītības attīstības nodaļas vadītāja E.Grīņa, Izglītības satura un eksaminācijas centra vadītāja M.Krastiņa, Izglītības valsts inspekcijas vadītāja Z.Grinpauka, Valsts cilvēktiesību biroja direktora vietnieces D.Šmites u.c. informāciju par bērnu slodzi skolā un nolēma nosūtīt vēstuli Izglītības un zinātnes ministrijai šī jautājuma tālākai risināšanai.

Dzimumu līdztiesības apakškomisija:
– sprieda par apakškomisijas paveikto 2004.gada pirmajā pusgadā.

Sabiedrības integrācijas apakškomisija:
– uzklausīja Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka T.Deklaus informāciju par sabiedrības integrāciju un ar to saistītajām problēmām Liepājā un lūdza sagatavot attiecīgās pašvaldības ierosinājumus un priekšlikumus par nepieciešamo atbalstu no valsts puses šī jautājuma risināšanai.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija:
– uzklausīja Latviešu valodas apguves valsts programmas direktores A.Priedītes, direktora vietnieces pedagoģiskajā un izdevējdarbībā B.Šiliņas, Latviešu valodas apguves valsts programmas projektu koordinatores I.Kiukucānes un I.Ieviņas informāciju par Latviešu valodas apguves valsts programmas 2003.gada darbību.

Latvijas nākotnes attīstības apakškomisija:
– uzklausīja Latvijas Zinātnieku savienības Nākotnes studiju darba grupas vadītāja Dr.A.Pugas priekšlasījumu “Forsaits un zināšanu vadīšana Lisabonas procesā: ES pieredze un iniciatīvas; Latvijas politikas izvēles”.

Sporta apakškomisija:
– uzklausīja Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvaldes vadītāja E.Fogeļa, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta V.Baltiņa, Sporta sacensību aģentūras direktores A.Eiklones, Jaunatnes sporta padomes izveides iniciatīvas grupas vadītāja A.Lupika un Sporta sacensību aģentūras direktora vietnieka J.Titova informāciju par Jaunatnes sporta padomes izveidi un jaunatnes sporta struktūras sakārtošanu Latvijā un nolēma nosūtīt vēstuli Nacionālajai sporta padomei tālākai šī jautājuma risināšanai.

Juridiskā komisija:
– atbalstīja lēmuma projektu par Ā.Stoka atkārtotu iecelšanu Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesneša amatā;

– atbalstīja lēmuma projektu par J.Ernstona atkārtotu iecelšanu Jelgavas tiesas tiesneša amatā;
– atbalstīja lēmuma projektu par Rēzeknes tiesas tiesneses I.Skrules apstiprināšanu amatā;
– atbalstīja lēmuma projektu par Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesneses J.Zaškinas apstiprināšanu amatā;
– atbalstīja lēmuma projektu par tiesneses I.Brimerbergas apstiprināšanu Rīgas apgabaltiesas tiesneša amatā;
– neatbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Krimināllikumā”;
– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”.

Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas uzraudzības komisija:
– uzklausīja Latvijas Republikas Prokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurora J.Ilstera, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja Izziņas nodaļas vadītājas I.Bodes, Valsts un pašvaldību darījumu pārbaudes nodaļas vadītājas A.Lisovskas, Valsts aģentūras “Mājokļu aģentūras” direktora N.Pēterkopa un Juridiskās nodaļas vadītājas D.Kreses informāciju par iespējamām nelikumībām bēniņu privatizācijas procesā un izbūvē;
– nolēma deleģēt komisijas deputātu J.Lagzdiņu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā pārstāvēt Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas uzraudzības komisijas viedokli jautājumā par iespējamām nelikumībām bēniņu privatizācijas procesā un izbūvē.

Mandātu un iesniegumu komisija:
– akceptēja grozījumus Iesniegumu biroja ikmēneša pārskata sagatavošanas noteikumos.

Deputātu ētikas kodeksa projekta izstrādes apakškomisija:
– uzklausīja Sabiedriskās politikas centra “Providus” pētnieka V.Kalniņa informāciju par Eiropas Parlamentārās izpētes un dokumentācijas centra pārskatu.

Saimnieciskā komisija:
– akceptēja Saeimas 2005.gada budžeta projektu.

Sociālo un darba lietu komisija izbraukuma sēdē:
– iepazinās ar Nodarbinātības valsts aģentūras Rīgas filiāles Ziemeļu rajona sektora darbu un Nodarbinātības valsts aģentūras pārvaldes darbu.

Veselības aizsardzības apakškomisija:
– uzklausīja Veselības ministrijas un Ludzas un Kārsavas slimnīcu pārstāvju informāciju par Kārsavas, Zilupes un Ludzas slimnīcu finansiālo stāvokli saistībā ar Māsterplāna ieviešanu un sabiedrības interesēm novados.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija:
– strādāja ar likumprojekta “Grozījumi Zvejniecības likumā” sagatavošanu 2.lasījumam.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija:
– uzklausīja Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieka A.Sončika, Valsts robežsardzes priekšnieka robežsardzes ģenerāļa G.Dāboliņa un Muitas pārvaldes pārstāvju informāciju par muitas kontroles dienesta izvietošanu Alūksnes rajona Pededzes robežpārejas punktā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!