• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
FINANŠU MEMORANDS Latvijas Republikas un Eiropas Komisijas vienošanās par pirmsiestāšanās strukturālās politikas instrumenta (ISPA) palīdzības piešķiršanu pasākumam "Tehniskā palīdzība vides nozarē Latvijā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2004., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89764

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi Nr.1 FINANŠU MEMORANDĀ Latvijas Republikas un Eiropas Komisijas vienošanās par pirmsiestāšanās strukturālās politikas instrumenta (ISPA) palīdzības piešķiršanu pasākumam "Tehniskā palīdzība vides projektos Latvijā"

Vēl šajā numurā

10.06.2004., Nr. 93

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 01.04.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ISPA pasākums Nr. 2003/LV/16/P/PA/008

FINANŠU MEMORANDS

Latvijas Republikas un Eiropas Komisijas vienošanās par pirmsiestāšanās strukturālās politikas instrumenta (ISPA) palīdzības piešķiršanu pasākumam “Tehniskā palīdzība vides nozarē Latvijā”

Latvijas Republikas valdība (turpmāk — SAŅĒMĒJVALSTS),

no vienas puses, un

Eiropas Komisija (turpmāk — KOMISIJA), kura darbojas Eiropas Kopienas (turpmāk — KOPIENA) vārdā un kuru pārstāv Reģionālās politikas izpildģenerāldirektors GrahamMeadows,

no otras puses,

vienojas par tālāk minēto:

1. pants

2. pantā minētais pasākums tiek īstenots un finansēts no KOPIENAS budžeta līdzekļiem saskaņā ar šī memoranda noteikumiem. 2. pantā minētais pasākums tiek īstenots saskaņā ar Vispārīgajiem nosacījumiem, pievienotiem KOMISIJAS un SAŅĒMĒJVALSTS noslēgtajam Ietvara līgumam, ko papildina šī memoranda noteikumi un tam pievienotie noteikumi.

2. pants

Pasākuma identifikācija

Pirmsiestāšanās strukturālās politikas instruments (ISPA), piešķirot dotāciju, piedalās šāda pasākuma finansēšanā, kā tas izklāstīts I pielikumā:

Pasākuma numurs: 2003/LV/16/P/PA/008

Nosaukums: Tehniskā palīdzība vides nozarē Latvijā

Ilgums: Sākuma datums: datums, kurā šo finanšu memorandu paraksta Komisija

Beigu datums: 2007.gada 31.decembris

Vieta: Visi Latvijas reģioni

Grupa: Tehniskā palīdzība

3. pants

Saistības

1. Maksimālā sabiedrisko vai tiem līdzvērtīgu izdevumu summa, ko drīkst ņemt vērā, aprēķinot palīdzības apjomu, ir 19866892EUR.

2. Saskaņā ar II pielikumā finansēšanas plānā norādīto pasākumam piešķirtās KOPIENAS palīdzības likme ir noteikta 75% apmērā no kopējiem sabiedriskiem vai tiem līdzvērtīgiem izdevumiem.

3. Maksimālā palīdzība no Pirmsiestāšanās strukturālās politikas instrumenta ir noteikta 14900169EUR apmērā.

4. 11920135EUR ir piešķirti no 2003.gada budžeta no budžeta līnijas B7–020. Nākamie maksājumi tiks veikti, pamatojoties uz pasākuma sākotnējo vai pārstrādāto finansēšanas plānu, ņemot vērā pasākuma īstenošanas gaitu un atkarībā no budžeta līdzekļu pieejamības.

4. pants

Maksājumi

KOPIENAS palīdzība sedz pasākuma maksājumus, par kuriem SAŅĒMĒJVALSTĪ noslēgtas juridiskas saistības un kuriem konkrēti iedalīti nepieciešamie finanšu līdzekļi. Šiem maksājumiem jābūt saistītiem ar I pielikumā aprakstītajiem darbiem.

Maksājumi, kas veikti pirms datuma, kurā KOMISIJA parakstījusi šo finanšu memorandu, nevar pretendēt uz Pirmsiestāšanās strukturālās politikas instrumenta palīdzību.

I pielikumā minētais pasākums un maksājumi, ko veic par pasākuma ieviešanu atbildīgā iestāde, tiek pabeigti ne vēlāk kā līdz 2007.gada 31.decembrim. Pārskats, kas nepieciešams, lai tiktu izmaksāts palīdzības atlikums, jāiesniedz ne vēlāk kā 6 mēnešus pēc iepriekš minētā datuma.

Avansa maksājums ir noteikts 2980000 EUR apmērā un tiek pārskaitīts šādi:

— summa 1490000 EUR apmērā tiek izmaksāta pēc tam, kad šo memorandu ir parakstījusi SAŅĒMĒJVALSTS;

— atlikusī daļa tiek izmaksāta pēc tam, kad SAŅĒMĒJVALSTS parakstījusi pirmo tehniskās palīdzības līgumu, kā arī pēc tam, kad izpildīts šī memoranda 8.panta 2.punkta nosacījums.

5. pants

Kopienas likumu un politiku ievērošana

Pasākums tiek realizēts saskaņā ar atbilstošajiem Eiropas Līgumu noteikumiem un dod ieguldījumu Kopienas politiku īstenošanā, īpaši attiecībā uz vides aizsardzību un uzlabošanu.

6. pants

Intelektuālais īpašums

SAŅĒMĒJVALSTS un I pielikuma 3.pantā minētā par pasākuma ieviešanu atbildīgā institūcija nodrošina, lai tiktu saņemtas visas nepieciešamās intelektuālā īpašuma tiesības uz pētījumiem, rasējumiem, plāniem, publicitātes un citiem materiāliem, kas sagatavoti saistībā ar pasākuma plānošanu, īstenošanu, uzraudzību un novērtēšanu. Tās garantē, ka KOMISIJAI vai jebkurai Komisijas deleģētai institūcijai vai personai būs nodrošināta pieeja šiem materiāliem un tiesības tos lietot. KOMISIJA izmantos šos materiālus tikai saviem mērķiem.

7. pants

Atļaujas un pilnvarojumi

SAŅĒMĒJVALSTS kompetentām institūcijām savlaicīgi un saskaņā ar nacionālajiem normatīvajiem aktiem jānodrošina jebkura veida atļaujas un pilnvarojumi, kas nepieciešami pasākuma īstenošanai.

8. pants

Īpašie nosacījumi

Nekādi neierobežojot III pielikuma vispārīgos nosacījumus, KOPIENAS dotācijas piešķiršana pasākumam ir atkarīga no šādiem nosacījumiem:

(1) Nosacījums par realizēšanas iespējām:

KOMISIJAS dotācija pasākumam ir atkarīga no tā, vai atbildīgās institūcijas nodrošina nepieciešamos resursus efektīvai aktīvu ekspluatācijai un uzturēšanai.

(2) Nosacījums par avansa maksājuma otro daļu:

Avansa maksājuma otrā daļa tiks izmaksāta pēc tam, kad Latvijas Republikas Vides ministrija iesniegs informāciju par projekta ieviešanas pasākumiem attiecībā uz Salacas upes baseina apsaimniekošanas plānu un īpaši par to, ka upes baseina atbildīgajai iestādei, Latvijas Vides aģentūrai un par šī uzdevuma izpildi atbildīgajiem konsultantiem ir nodrošināta pieeja Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta ģeogrāfiskās informācijas sistēmai (GIS). Tāpat Vides ministrijai jāapstiprina, ka Latvijas atbildīgās iestādes nodrošinās atbilstošu daudzumu papildus licenču izveidojamās programmas izmantošanai un GIS lietošanai šim projektam.

(3) Pakalpojumu līguma darba uzdevumi ir jāapstiprina KOMISIJĀ.

(4) Tas, ka projekts iekļauts I pielikumā, neuzliek KOMISIJAI nekādas saistības garantēt finansiālu atbalstu papildu tehniskajai palīdzībai vai pasākuma celtniecības fāzei.

9. pants

Šī finanšu memoranda pielikumos ietvertie ieviešanas noteikumi ir memoranda neatņemama sastāvdaļa.

Nosacījumu un ieviešanas noteikumu neievērošanas gadījumos Komisija rīkosies saskaņā ar III 1.pielikuma VIII nodaļā noteikto kārtību.

10. pants

Šī finanšu memoranda autentiskais teksts ir šis dokuments, kas apstiprināts ar šādiem parakstiem.

SAŅĒMĒJVALSTS

vārdā alentīna Andrējeva

Nacionālā atbildīgā amatpersona

KOPIENAS vārdā

Graham Meadows

Izpildģenerāldirektors

Pielikumu saraksts

I pielikums

Pasākuma apraksts

II pielikums

Finansēšanas plāns

III pielikums

III.1 pielikums

ISPA finansiālās ieviešanas noteikumi

III.2 pielikums

Noteikumi, kas regulē izdevumu atbilstību ISPA atbalstītajiem pasākumiem

III.3 pielikums

Maksājuma pieprasījumu, pārskata par finanšu un fizisko progresu un izmaiņu pieprasījuma paraugs

III.4 pielikums

ISPA piešķirtās palīdzības vadības un kontroles sistēmas un kārtība finanšu korekciju veikšanai

III.5 pielikums

Līgums par neatbilstībām un ISPA ietvaros nepareizi saņemto summu atmaksāšanu

III.6 pielikums

Informācijas un publicitātes prasības

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!