• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra viedokli sakarā ar neseno eksporta aizliegumu uz Krieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2004., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89787

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Bulgārijas Nacionālās sapulces priekšsēdētāja vizīti

Vēl šajā numurā

10.06.2004., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra viedokli sakarā ar neseno eksporta aizliegumu uz Krieviju

Ārlietu ministrs Rihards Pīks izsaka gandarījumu par Krievijas veterinārā dienesta neseno lēmumu atjaunot ES dzīvnieku izcelsmes produktu eksportu uz Krieviju. Minētais lēmums ir ļāvis atjaunot normālu tirdzniecību starp Krieviju un ES valstīm atbilstoši abu pušu līgumtiesiskajai bāzei un savstarpējās sadarbības garam.
Ārlietu ministrs cer, ka Eiropas Komisijas un Krievijas eksperti savstarpējas vienošanās rezultātā panāktajā pārejas periodā līdz 1.oktobrim radīs tehnisku risinājumu veterināro sertifikātu jomā, kas būtu balstīts uz starptautiski akceptējamiem riska novērtējuma principiem. Eiropas Komisija jau ir izteikusi gatavību aktīvām konsultācijām un izveidojusi sarunu komandu ar visaugstākā līmeņa ekspertiem veterinārajā jomā.
Ārlietu ministrs Rihards Pīks plāno nākamnedēļ, 14. un 15.jūnijā, Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē Luksemburgā par šiem jautājumiem uzrunāt arī Eiropas Komisijas amatpersonas, lai noskaidrotu tālāko sarunu gaitu ar Krieviju.
Tā kā Krievijas puse ir paudusi prasību ieviest kopējus ES veterināros sertifikātus, Latvijas puse vērš uzmanību uz to, ka katrai ES dalībvalstij, tajā skaitā Latvijai, ir tiesības izdot gan veterināros sertifikātus, gan piešķirt eksporta tiesības. Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests var sniegt garantijas par dzīvnieku izcelsmes produktu atbilstību ES prasībām savā teritorijā, bet ne citās ES dalībvalstīs.
Lai veicinātu risinājumu attiecībā uz dzīvnieku izcelsmes produktu eksportu uz Krieviju, Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests jau agrāk ir paudis gatavību sniegt atbalstu Krievijas veterinārā dienesta inspekcijām Latvijas pārtikas uzņēmumos, kas veic eksportu uz Krieviju.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!