• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Bulgārijas Nacionālās sapulces priekšsēdētāja vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2004., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89789

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iekšlietu ministra komandējumu Luksemburgā

Vēl šajā numurā

10.06.2004., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Bulgārijas Nacionālās sapulces priekšsēdētāja vizīti

Vakar, 9.jūnijā, Ministru prezidents Indulis Emsis tikās ar Bulgārijas Republikas Nacionālās sapulces priekšsēdētāju Ognianu Gerdjikovu, kurš ieradies Latvijā oficiālā vizītē.
Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu divpusējās attiecības, sadarbība NATO un Eiropas Savienībā. Abas puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Bulgārijas divpusējās attiecības ir labas, kā arī pastāv iespējas intensificēt ekonomisko sadarbību un attīstīt kontaktus iekšlietās un tieslietās, izglītībā, zinātnē un kultūrā.
Ministru prezidents I.Emsis uzsvēra Latvijas vēlmi padziļināt sadarbību militārajā jomā NATO ietvaros un informēja viesi par Latvijas lēmumu ierosināt nākamo NATO sammitu rīkot Rīgā. O.Gerdjikovs solīja apsvērt I.Emša priekšlikumu un pauda viedokli, ka Latvijai ir lielas izredzes panākt atbalstu sammita rīkošanai Rīgā. Puses pauda atbalstu NATO tālākai paplašināšanai, kas sekmētu stabilitāti Balkānu reģionā.
I.Emsis un O.Gerdjikovs apsprieda situāciju Irākā un bija vienisprātis, ka starptautiskai sabiedrībai jāturpina atbalstīt stabilizācijas procesus un atjaunošanas darbus Irākā.
Bulgārijas parlamenta priekšsēdētājs O.Gerdjikovs apsveica Latvijas pievienošanos ES un informēja par Bulgārijas ieceri pabeigt iestāšanās sarunas ar ES vēl Īrijas ES prezidentūras laikā, parakstīt ES Pievienošanās līgumu un kļūt par pilntiesīgu dalībvalsti 2007.gadā. I.Emsis un O.Gerdjikovs apsprieda ES Starpvaldību konferences norisi un atzīmēja, ka līdz 17.–18. jūnijā paredzētajai Eiropadomes sēdei valstīm vajadzētu panākt vienošanos par jauno ES konstitucionālo līgumu.
Trešdien, 9.jūnijā, arī ārlietu ministrs Rihards Pīks tikās ar Bulgārijas Nacionālās sapulces priekšsēdētāju Ognianu Gerdjikovu un viņa vadīto delegāciju, kas šonedēļ uzturas oficiālā vizītē Latvijā.
Sarunas sākumā Bulgārijas parlamenta vadītājs Ognians Gerdjikovs izteica līdzjūtību par Latvijas karavīra bojāeju Irākā. Viņš atzīmēja, ka arī Bulgārija pirms pusgada zaudēja savus karavīrus Irākā, tomēr Bulgārijas nostāja Irākas demokratizācijas jautājumos nemainījās, un karavīri no miera uzturēšanas misijas nav tikuši atsaukti. Viņš izteica cerību, ka tikko pieņemtā ANO Irākas rezolūcija sekmēs reģiona stabilitātes nodrošināšanu.
Pārrunāti arī Eiropas Savienības jautājumi. Bulgārijas parlamenta vadītājs uzsvēra, ka Latvijai un Bulgārijai ir kopēji ārpolitiskie mērķi. Viņš izteica cerību, ka jau pēc pāris gadiem Latvija un Bulgārija tiksies pie Eiropas Savienības sarunu galda. Ir gaidāms, ka tuvākajā laikā tiks slēgtas Eiropas Savienības iestāšanās sarunu pēdējās sadaļas.
Savukārt ārlietu ministrs R. Pīks uzsvēra, ka pašlaik notiek intensīvas sarunas par Eiropas Savienības konstitucionālā līguma projekta apstiprināšanu. Viņš informēja viesi par Latvijas pozīcijām jautājumos par komisāru un Eiropas Parlamenta deputātu vietu skaitu, kā arī par dubultā vairākuma balsošanas principu Eiropas Savienības Padomē. Ognians Gerdjikovs izteica cerību, ka līgums tiks apstiprināts jau drīzākajā laikā, un uzsvēra, ka galvenais uzdevums ir panākt visu valstu vienprātību.
Abas puses bija vienisprātis arī par nepieciešamību stiprināt Eiropas kopējo un ārējo drošības politiku.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments, Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!