• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izglītības jautājumiem atsevišķu politisko spēku interesēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2004., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89790

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2004.gada 9.jūnija sēdē

Vēl šajā numurā

10.06.2004., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izglītības jautājumiem atsevišķu politisko spēku interesēs

Ministru prezidents Indulis Emsis ir sašutis un pauž neizpratni par atsevišķu Latvijas politisko spēku rīcību. “Šie spēki izmanto izglītības jautājumus savtīgās interesēs – savās priekšvēlēšanu kampaņās, atstājot novārtā pašu izglītības sistēmu, kā arī skolēnu, viņu vecāku, pedagogu, tautas un valsts intereses” – uzsver I.Emsis. Kreisi noskaņotie ar Tatjanu Ždanoku priekšgalā spekulē ar izglītības reformu, bet opozīcijā esošā partija “Jaunais laiks” izplata melīgus paziņojumus par pedagogu algām.
I.Emsis norāda, ka T.Ždanoka un viņas domubiedri izdarījuši visu, lai liktu šķēršļus valdības centieniem veidot konstruktīvu dialogu ar mazākumtautībām par izglītības reformu. “T.Ždanoka un viņas līdzgājēji izmanto nekorektas metodes, provocē nepilngadīgos, lai “zvejotu” balsis Eiroparlamenta vēlēšanām. Izskatās, ka viņus neinteresē izglītības kvalitātes jautājumi pēc būtības”, atzīst I.Emsis.
“Savukārt partija “Jaunais laiks” izplata patiesībai neatbilstošus paziņojumus par pedagogu algām, tādējādi sējot neuzticības sēklu tautā un radot plaisas Latvijas izglītības sistēmā”, uzsver Ministru prezidents. “Tajā pašā laikā šie mutes politiķi izliekas aizmirsuši, ka, būdami vēl varas partija, viņi paši nebija paredzējuši līdzekļus pedagogu algu pielikumam 2004.gada budžetā. Vēl šopavasar partija “Jaunais laiks” balsoja pret attiecīgajiem labojumiem Izglītības likumā”, norāda I.Emsis.
“Salīdzinot ar iepriekšējiem laikiem, mūsu valdībai sirdsapziņa un atbildība tautas priekšā neļauj negodprātīgi un populistiski solīt sabiedrībai un nepildīt solījumus”, uzsver I.Emsis. Viņš piebilst, ka pēdējā laikā ieņēmumi valsts budžetā ir stabili, šogad tiks veikti budžeta grozījumi un pedagogiem tiks nodrošināts algas paaugstinājums jau no šā gada 1.septembra. Ministru prezidents uzsver, ka pienācīgas pedagogu darba samaksas sistēmas attīstīšana ir un paliks viena no šīs valdības prioritātēm.
Pašlaik notiekošais liek secināt, ka nekorektas spekulācijas ar mūsu sabiedrībai un valsts attīstībai tik svarīgu jomu kā izglītība ir tieši tas, kas vieno partiju “Jaunais laiks” un apvienību “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” ar T.Ždanoku priekšgalā” – tā I.Emsis.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!