• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2004., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89795

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar Latvijas vārdu, par Latvijas interesēm

Vēl šajā numurā

10.06.2004., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Vācu “Berliner Zeitung”: “Eiropieši nevar izvairīties no Eiropas... Intereses trūkums par Eiropas Parlamentu un vēlēšanu cīņu ir tikpat liels, cik vilšanās “sliktajā Briselē”. Taču īstais brīdinājums politiķiem būtu nevis atturēšanās, bet piedalīšanās vēlēšanās. Aktīva līdzdalība vēlēšanās būtiski palielinātu Eiropas Parlamenta kā tautas pārstāvniecības nozīmi.”

Angļu “Financial Times”: “Kad eiropieši šonedēļ dosies uz Eiropas Parlamenta vēlēšanām, vai viņi to darīs kā ES pilsoņi vai kā savas nacionālās dalībvalsts pilsoņi? ES pilsonības institūts ir ieviests jau līdz ar Māstrihtas līgumu. Tomēr ES pilsonība nav tas pats, kas ES tauta – elektorāts, ko vieno kopējas vērtības un mērķi.”

Vācu “Frankfurter Rundschau”: “Eiropas paplašināšanas komisārs Ginters Ferhoigens nešaubās, ka Turcija var kļūt par ES dalībvalsti. Taču iestāšanās sarunas tikšot sāktas tikai tad, kad būs izpildīti attiecīgie nosacījumi. Runājot par ES un Krievijas attiecībām, viņš teica, ka nesenais sammits ir palielinājis izredzes tās kvalitatīvi uzlabot. Ferhoigens uzskata, ka eiropiešiem saistībā ar Krieviju darba kārtībā jāsaglabā jautājums par demokrātiju un cilvēktiesībām.”

Franču “La Liberation”: “Džordžs Bušs vizītes laikā Francijā apstiprināja savu draudzīgo attieksmi pret šo valsti. Darba vizītes tikšanās noritēja draudzīgā gaisotnē, taču atsevišķos jautājumos katra valsts palika pie sava viedokļa. Žaka Širaka izteikumi attiecībā uz Irāku raksturojami kā piesardzīgi.”

Zviedru “Expressen”: “Līnčēpingas universitātes zinātnieki vakar iepazīstināja ar statistiku, kurā redzams, ka 90 procentos no visām Zviedrijā radītajām jaunajām darba vietām tiek maksātas mazas algas. Zviedrijai vairāk nepieciešama pieauguma, nevis izlīdzināšanas politika, citādi pastāv liels risks, ka vakar saceltā trauksme ir mūsu relatīvās labklājības beigu sākums.”

ASV “Washington Times”: “Tuvojas 30.jūnijs, kad paredzēta varas nodošana vietējai Irākas valdībai. Jāteic, ka ASV spēku tūlītēja aiziešana no Irākas varētu radīt nestabilitāti valstī un apdraudēt veiksmīgu valsts atjaunošanas procesu. Tieši otrādi – ASV spēki ir tie, kas var nodrošināt stabilitāti.”

Parīzē izdotais “International Herald Tribune”: “Lielā astoņnieka” sanāksmē viens no svarīgākajiem apspriežamajiem jautājumiem būs globālās tirdzniecības liberalizācija. Valstu līderiem būs iespēja vērsties pret lielajām lauksaimniecības subsīdijām, kas tiek maksātas “bagāto valstu” lauksaimniekiem.”

Zviedru “Norrköpings Tidningar”: “Ir jāapkaro netaisnība, nevienlīdzība un bezdarbs, jo tieši sociālais stāvoklis, netaisnība un atšķirības ir būtiskākie iemesli, kādēļ cilvēki nonāk kriminālajās aprindās. Cilvēktiesības paredz būt brīvam no seksuālās ekspluatēšanas, un tādēļ liels ieguldījums šo jautājumu risināšanā būtu seksuālo pakalpojumu pirkšanas aizliegums.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Lappusi sagatavojis
Jānis Ūdris, “LV”
janis.udris@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!