• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iedzīvotāji zinīgāki par sociālo apdrošināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2004., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89805

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iespējas strādāt vasaras brīvlaikā

Vēl šajā numurā

10.06.2004., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iedzīvotāji zinīgāki par sociālo apdrošināšanu

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) sadarbībā ar sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS pabeigusi pētījumu “Sabiedrības informētība par sociālo apdrošināšanu un iedzīvotāju tiesībām uz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras sniegtajiem pakalpojumiem”.
Šajā pētījumā galvenā uzmanība pievērsta iedzīvotāju izpratnei par viņu tiesībām un pienākumiem sociālajā apdrošināšanā. Vērtēta arī cilvēku izpratne par savas līdzdalības nepieciešamību šajā sistēmā.
Kopumā aptaujāts vairāk nekā tūkstotis Latvijas iedzīvotāju, kurus izvēlējās pēc nejaušās izlases principa – katram valsts iedzīvotājam bija vienādas iespējas iekļūt mērķa grupā. Respondenti aptaujāti viņu dzīves vietās, izmantojot īpaši sastādītas pētījumu anketas.
Kopš 2002.gada sabiedrības informētība ir palielinājusies par 10 procentiem. Proti, 2002.gadā 75 procenti pētījuma dalībnieku atzina, ka “kaut ko zina vai ir dzirdējuši par valsts sociālās apdrošināšanas sistēmu”, bet 2004.gadā to apgalvo jau 85 procenti Latvijas iedzīvotāju. Divos gados ievērojami samazinājies to respondentu īpatsvars, kuri atzīst, ka neko nav dzirdējuši par valsts sociālās apdrošināšanas sistēmu: no 25 procentiem 2002.gadā līdz sešiem procentiem šogad.

Pēc VSAA informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!