• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apzina vājās vietas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.06.2004., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89880

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšzemes kopprodukts nepieviļ

Vēl šajā numurā

11.06.2004., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apzina vājās vietas

Nule izveidota Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) darba grupa vēlētāju reģistra darbības izvērtēšanai. Tās uzdevums būs apkopot informāciju par problēmām, kas saistītas ar jaunās vēlētāju reģistrācijas kārtības ieviešanu Latvijā Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Kā informē CVK priekšsēdētāja palīdze Kristīne Bērziņa, darba grupa apkopos vēlētāju reģistra un vēlētāju sarakstu izveides un aktualizācijas procesā konstatētās problēmas, izskatīs vēlētāju sūdzības par vēlētāju reģistra darbu un sagatavos priekšlikumus, kā turpmāk uzlabot vēlētāju reģistra darbību.
Tā kā vēlētāju reģistrācijas kārtība, kas paredz katru vēlētāju reģistrēt noteiktā vēlēšanu iecirknī, EP vēlēšanās tiks izmantota pirmoreiz, CVK prognozē, ka arī EP vēlēšanās varētu atklāties virkne problēmu, kuru risinājums nav paredzēts ne Vēlētāju reģistra likumā, ne EP vēlēšanu likumā. Turklāt iepriekš neapzinātos sistēmas trūkumus varētu izjust gan vēlētāji, gan vēlēšanu komisiju darbinieki. Lai gūtu iespējami plašāku ieskatu jaunās vēlētāju reģistrācijas kārtības ieviešanas problēmās, CVK aicina gan vēlētājus, gan vēlēšanu komisiju darbiniekus informēt par konstatētajām nepilnībām un izteikt savu viedokli, rakstot CVK Smilšu ielā 4, Rīgā, LV-1050, vai savus novērojumus sūtot uz e-pastu cvk@cvk.lv.
Paredzams, ka līdz 1.jūlijam darba grupa sagatavos īpašu ziņojumu par konstatētajām problēmām un iespējamiem risinājumiem, šo dokumentu plānots iesniegt apspriešanai arī Saeimā un Ministru kabinetā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!