• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2004., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89946

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz pagājušo nedēļu atskatoties

Vēl šajā numurā

15.06.2004., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Franču “Le Figaro”: “Pat ja labējās partijas saglabās vairākumu jaunajā Eiropas Parlamentā, liels skaits vēlētāju, kas nāk no 25 valstīm, brīdina par nopietnu uzskatu maiņu par labu kreisi noskaņotām partijām.”

Krievijas “Gazeta.ru”: “Kaut gan Eiropas Parlamenta ietekme pakāpeniski palielinās, tā tribīne ir iecienīta kā dažāda veida un kalibra opozicionāru rupors. Liela daļa no EP deputātiem nacionālajās dalībvalstīs pārstāv opozīcijas partijas un, tikuši tribīnē, izmanto iespēju, lai aktualizētu sev “būtiskus jautājumus”.” Rakstā liela uzmanība pievērsta Tatjanai Ždanokai kā ES Krievu partijas idejas “bīdītājai”.

Angļu “Financial Times”: “ES valstu ekonomika joprojām atveseļojas lēni. Pārējā pasaule piedzīvo saimniecisko izaugsmi, bet eirozonas valstu ekonomika diemžēl tai neseko. Galvenais iemesls tam ir patērētāju neuzticēšanās savu valstu ekonomikai. Darba ņēmēji nejūtas droši par savām algām, darba vietām un pensijām. Pie vainas ir gan Brisele, gan Frankfurte, jo tās neko citu nedara, kā biedē iedzīvotājus, regulāri runājot par eirozonas valstu ekonomiskajām problēmām.”

Vācu “Welt am Sonntag”: “ES augstākā līmeņa sanāksmi Briselē eksperti vērtē kā pēdējo izdevību pieņemt ES konstitūciju. “Ja tas neizdosies arī šoreiz, konstitūcija būs mirusi,” saka ES eksperts no Bertelsmana fonda Tomass Fišers. Taču dalībvalstu starpā joprojām nav panākta vienošanās par vairākiem svarīgiem jautājumiem.”

Krievijas “Novije Izvestija”: “Jo vairāk Krievijai “pietuvojas Eiropa”, jo vairāk postpadomju telpā samazinās krievu valodas lietojuma sfēra un izplatība. Apmēram pēc divdesmit gadiem bijušo PSRS valstu savstarpējā komunikācijā galvenā loma būs angļu valodai.”

ASV “New York Times”: “Pentagons ir ieplānojis samazināt ASV militāro spēku klātbūtni Vācijā. Jau ilgāk nekā piecdesmit gadus tieši Vācija bija ASV priekšpostenis Eiropā. Jāteic, ka amerikāņu ideja par militāro spēku klātbūtnes samazināšanu Vācijā ir pārsteidzīga un neadekvāta, it sevišķi ņemot vērā pašreizējos notikumus, kad ASV cenšas atjaunot sabojātās attiecības ar saviem NATO sabiedrotajiem.”

Angļu “Financial Times”: “Vācijas kanclers Šrēders kritizēja Francijas finanšu ministru Nikolā Sarkozī, jo tas īstenojot pārlieku “nacionālistisku” politiku, atteikdamies atļaut “Siemens” piedalīties “Alstom” grupas restrukturizācijā. Savukārt Sarkozī kritizēja Eiropas Centrālo banku par pārlieka uzsvara likšanu uz inflāciju. Realitātē Ekonomiskā un monetārā savienība funkcionē labi. Tās ir ES dalībvalstu valdības, kas nespēj “normāli strādāt”. Skaidri redzams, ka Šrēders nav spējīgs īstenot tik nepieciešamās Vācijas ekonomikas reformas.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Lappusi sagatavojis
Jānis Ūdris, “LV”
janis.udris@vestnesis.lv 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!