• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vērsīsies pret braukšanu reibumā Jāņos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2004., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89951

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

15.06.2004., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vērsīsies pret braukšanu reibumā Jāņos

CSDD_PLAKAC.PNG (69284 bytes)
Aizvadītā gada CSDD rīkotās akcijas plakāts savu mērķauditoriju – 18 līdz 30 gadus vecus cilvēkus, kas visbiežāk cieš dzērumā izraisītās autoavārijās, – uzrunāja ar krustu ceļmalā

Jāņu brīvdienās un to priekšvakarā notiks pasākumi, lai ierobežotu braukšanu dzērumā. Jau pašlaik tam gatavojas Ceļu policija un Ceļu satiksmes drošības direkcija.

“Arī šogad būs kampaņa, tikai nedaudz variēta – būs jauns klips un sagatavoti citi plakāti,” taujāta par iepriekšējos gados veiktās akcijas “Izglāb draugu, neļauj braukt reibumā!” atkārtošanu šajos Jāņos, informē CSDD sabiedrisko attiecību speciāliste Džoanna Eglīte. Savukārt Valsts policijas Ceļu policijas pārvaldes priekšnieks Visvaldis Puķīte skaidroja, ka autobraucēju kontroles pasākumi vēl tiek precizēti un kopumā sabiedrība ar tiem tiks iepazīstināta 18.jūnijā.
Kā zināms, kampaņas pret braukšanu reibumā vasaras saulgriežu svētkos aizsākās pēc 2000.gada Jāņiem, kas vēsturē iegājuši kā “asiņainie Jāņi” ar 26 satiksmes negadījumos bojāgājušiem un 124 autoavārijās traumas guvušiem cilvēkiem. Toreiz Iekšlietu ministrija solīja nākamajos svētkos veikt “drakoniskus pasākumus”, lai šādas traģēdijas neatkārtotos. Īstenojot mērķtiecīgas akcijas un pastiprinot vadītāju kontroli uz ceļiem, tas arī izdevies. 2001.gada Jāņos, kad pirmoreiz notika akcija “Izglāb draugu, neļauj braukt dzērumā!”, lai arī tika aizturēti vairāki simti iereibušu autovadītāju, asiņainā vēsture vairs neatkārtojās. 2002.gada svētkos aizturēja 236 pār normu dzērušus vadītājus, 23. un 24.jūnijā ceļu satiksmes negadījumos cieta 165 cilvēki, bojā gāja trīs. Pērn šajā laikā tika apturēti 240 virs pieļaujamā daudzuma dzēruši vadītāji, 14 no tiem bija izraisījuši autoavārijas. Aizvadītajos Līgo svētkos ceļu satiksmes negadījumos cieta 37, bet bojā gāja viens ceļu satiksmes dalībnieks – gājējs, bet visās brīvdienās kopā – trīs. Nozīmīgs faktors, kā liecina pieredze, ir Jāņu brīvdienu kopskaits. Šogad tās būs piecas.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!