• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas Bundestāga Ārlietu komisijas priekšsēdētāja vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2004., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89963

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konkurenci un uzņēmējdarbības veicināšanu

Vēl šajā numurā

15.06.2004., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas Bundestāga Ārlietu komisijas priekšsēdētāja vizīti

Ministru prezidents Indulis Emsis 11.jūnijā tikās ar Vācijas Bundestāga Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Folkeru Rīi, kurš bija ieradies Latvijā darba vizītē.
Tikšanās laikā uzmanība bija veltīta Eiropas Savienības (ES) un NATO aktuālajiem jautājumiem. I.Emsis un F.Rīe bija vienisprātis par nepieciešamību ES valstu un valdību vadītājiem vienoties par jauno ES konstitucionālo līgumu, lai stiprinātu Eiropu. Pārrunātas 12. jūnija Eiropas Parlamenta vēlēšanas, un Ministru prezidents I.Emsis atzīmēja, ka paredzama augsta Latvijas vēlētāju aktivitāte 12.jūnija vēlēšanās, plašs politisko partiju un to izvirzīto kandidātu spektrs.
Baltijas valstīm pēc pievienošanās ES ir būtiska loma Eiropas Savienības attiecību veidošanā ar tās austrumu kaimiņvalstīm. Sarunas laikā apspriestas ES un Krievijas attiecības, ES politika pret Krieviju, Ukrainu, Baltkrieviju un ciešākas ekonomiskās un politiskās sadarbības iespējas ar tām.
Apspriests Irākas jautājums un pausts gandarījums par ANO rezolūciju par Irāku, kas sekmēs stabilitāti un valsts atjaunošanas procesus Irākā. I.Emsis uzsvēra, ka Latvijas nostāja paliek nemainīga un Latvijas militārās vienības turpinās miera uzturēšanas misiju Irākā.
Ārlietu ministrs Rihards Pīks 11. jūnijā tikās ar Vācijas Bundestāga Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Folkeru Rīi, kas bija ieradies divu dienu vizītē Latvijā.
Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi par Eiropas Savienības konstitūcijas projektu. Ārlietu ministrs iepazīstināja Folkeru Rīi ar Latvijas pozīcijām Eiropas Savienības konstitūcionālā līguma projektā. Ministrs un F.Rīe bija vienisprātis, ka nākamajam Eiropas Komisijas prezidentam jābūt spēcīgam un aktīvam politiķim, kas apveltīts ar līderim raksturīgām īpašībām un orientējas ģeopolitiskajā situācijā pasaulē.
Sarunas laikā skarts arī jautājums par ES iestāšanās sarunu sākšanu ar Turciju. Folkers Rīe uzsvēra, ka Eiropas Savienībai ir jāsāk sarunas par Turcijas iestāšanos Eiropas Savienībā, ja tā var izpildīt ES Kopenhāgenas kritērijus. Viņš uzsvēra, ja Eiropa vēlas kļūt par globālu spēlētāju, tad tai ir jāeksportē savas demokrātiskās vērtības uz valstīm, kur šīs vērtības vēl nav nostiprinājušās. Jautājumam par Eiropas Savienības robežām ir jāpaliek atklātam.
Vācijas politiķis vēlējās dzirdēt arī ministra viedokli par ES attiecību attīstības dinamiku ar Krieviju.
Folkers Rīe pieņēma ārlietu ministra Riharda Pīka uzaicinājumu iepazīties ar Tautas partijas Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu akcijas informatīvo telti, kas 11. jūnijā bija uzslieta pie Stacijas laukuma. Folkers Rīe pārstāv Kristīgo demokrātu savienību, kas, tāpat kā Tautas partija, pieder pie pašreiz lielākās Eiroparlamenta politiskās grupas – Eiropas Tautas partijas un Eiropas demokrātu grupas.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments, Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!