• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finanšu ministra un Latvijas Bankas prezidenta tikšanos ar Eiropas Komisijas ekonomikas un finanšu lietu komisāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.2004., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90032

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Krievijas diskriminējošo dzelzceļa tarifu politiku

Vēl šajā numurā

16.06.2004., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finanšu ministra un Latvijas Bankas prezidenta tikšanos ar Eiropas Komisijas ekonomikas un finanšu lietu komisāru

Finanšu ministrs Oskars Spurdziņš un Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs darba vizītē Briselē iepazīstinājuši jauno Eiropas Komisijas ekonomikas un finanšu lietu komisāru Hoakinu Almuniju ar Latvijas gatavošanos pievienoties Valūtas kursa mehānismam II (lata piesaistei eiro) un vēlāk attiecīgi arī Eiropas Monetārajai savienībai (ieviešot vienoto ES valūtu eiro).
Tā kā H.Almunija tikai nesen sācis darbu šajā komisāra amatā, šī bijusi arī iepazīšanās vizīte. Kā norāda O.Spurdziņš, EK komisārs bijis gandarīts par Latvijas ekonomikas straujo attīstību, kā arī atzinīgi novērtējis Latvijas attīstības plānus finanšu sektorā un Latvijas Konverģences programmu.
Latvijas valdībai, pēc H.Almunijas domām, jāpievērš pastiprināta uzmanība diviem aspektiem – augstajiem inflācijas rādītājiem, kā arī pieaugošajam tekošā konta deficīta līmenim. Komisārs arī ieteicis apsvērt iespēju ik gadu samazināt budžeta deficīta līmeni par 0,5%, lai pēc pāris gadiem sasniegtu bezdeficīta budžetu, jo Latvijas straujais ekonomikas pieaugums tuvākajos gados varētu nedaudz samazināties. Pārrunāti arī vairāki Latvijas tautsaimniecībai būtiski jautājumi, piemēram, bezdarba līmenis Latvijā.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!