• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas diskriminējošo dzelzceļa tarifu politiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.2004., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90033

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saksijas Landtāga delegāciju Saeimā

Vēl šajā numurā

16.06.2004., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas diskriminējošo dzelzceļa tarifu politiku

Latvija tikšanās laikā ar Eiropas Komisiju iesniegusi tai informatīvu materiālu par Krievijas diskriminējošās dzelzceļa tarifu politikas nodarītajiem zaudējumiem valsts ekonomikai. Apkopojot Latvijas un citu dalībvalstu iesniegto informāciju, Eiropas Komisija tuvākajā laikā informēs ES dalībvalstis par iespējamiem tiesiskajiem risinājumiem, kas ļautu tai vērsties pret šo Krievijas praksi.
Latvija un vēl vismaz astoņas ES dalībvalstis ir iesniegušas Eiropas Komisijai detalizētu informāciju par Krievijas piemēroto dzelzceļa tarifu ietekmi uz valsts ekonomiku un tās radītajiem zaudējumiem. Krievijas atšķirīgi piemērotie tarifi ne tikai nelabvēlīgi ietekmē ES dalībvalstu importētāju, bet arī Krievijas eksporta uzņēmumu intereses. Tā arī rada nevienlīdzīgus konkurences apstākļus ES dalībvalstu un Krievijas ostās. Tādēļ ES dalībvalstu interesēs Eiropas Komisijai ir jāprasa no Krievijas vienlīdzīga attieksme un godīgas konkurences nodrošināšana ES un Krievijas uzņēmējiem.

EK pašlaik apsver tiesiskos risinājumus, kas ļautu tai Pasaules tirdzniecības organizācijas ietvaros ES dalībvalstu vārdā prasīt no Krievijas atbildību par šādu rīcību un panākt tās novēršanu nākotnē. Tuvākajā laikā Latvija un citas ES dalībvalstis tiks informētas par tālāko šā jautājuma risinājumu.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!