• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Prognozes par budžetu piepildījušās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.2004., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90213

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 18. jūnijā

Vēl šajā numurā

18.06.2004., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Prognozes par budžetu piepildījušās

Pirmajos piecos mēnešos saglabājies fiskālais pārpalikums gan valsts budžetā, gan pašvaldību budžetos, liecina Valsts kases oficiālais pārskats par valsts budžeta izpildi minētajā laika periodā. Valsts kopbudžeta fiskālais pārpalikums maija beigās bijis 35,9 miljoni latu.

Kopbudžeta ieņēmumi bijuši 945,8 miljoni latu. Tas ir par 118 miljoniem latu vairāk nekā pērnā gada pirmajos piecos mēnešos, liecina Finanšu ministrijas preses sekretāres Baibas Melnaces sniegtās ziņas. Kopbudžeta izdevumi bijuši 916,8 miljoni latu.
Maijā konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi bijuši 184,7 miljoni latu, izdevumi – 200 miljoni, tādējādi maijā kopbudžetā veidojies fiskā- lais deficīts 14,1 miljona latu vērtībā, kas samazinājis agrāk uzkrāto budžetu fiskālo pārpalikumu.
Finanšu ministrs Oskars Spurdziņš norāda, ka šāds budžeta scenārijs FM jau bija prognozēts: “Maijā ir palielinājies fiskālais pārpalikums gan sociālajā budžetā, gan pašvaldību budžetā. Izdevumi ir pārsnieguši ieņēmumus tikai valsts pamatbudžetā, un tam ir divi jau iepriekš apzināti iemesli: pirmkārt, lieli izdevumi (tiek maksātas pedagogu algas par vairākiem mēnešiem), otrkārt, bija mazi ieņēmumi atsevišķos nodokļu veidos, kas saistīts ar ES prasībām atbilstošas nodokļu iekasēšanas kārtības ieviešanu no 1.maija.”
Kā piemēru ministrs min to, ka aprīlī pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumi bija 49,2 miljoni latu, bet maijā – tikai 20,4 miljoni latu. Savukārt akcīzes ieņēmumi aprīlī bija 20 miljoni, maijā – 15,3 miljoni latu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!