• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasaules igauņu kongresā Lielajā ģildē 2004.gada 26.jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2004., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90375

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tihvinas Dievmātes ikonas atvēršanai veltītajā dievkalpojumā Kristus Piedzimšanas katedrālē 2004.gada 22.jūnijā

Vēl šajā numurā

28.06.2004., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasaules igauņu kongresā Lielajā ģildē 2004.gada 26.jūnijā

Man tiešām ir liels prieks kā Latvijas Valsts prezidentei sveikt šeit kaimiņvalsts prezidentu Arnoldu Rītela kungu, viņa kundzi Ingrīdu Rītela kundzi, es sveicu šeit vēstniekus, augstos viesus no Igaunijas, bet vairāk par visu – igauņus no visas pasaules!
Es apsveicu Latvijas igauņu uzņēmību un drosmi uzņemt savus tautiešus no tālām pasaules malām. Mēs šeit, Latvijā, lepojamies ar katras tautas pārstāvi, kam ir dārgas savas tradīcijas un kas kopj savas tautas saknes. Mēs priecājamies par to, ka Latvijā ir igauņu skola, ka mums ir sava igauņu sabiedrība blakus jau senajai mūsu līvu nu jau izmirstošajai tautai.
Igauņiem un latviešiem ir ļoti daudz kā kopēja, bet katram no mums ir arī sava unikālā seja. Jums, kas nākat no tālām pasaules malām, un man ar manu vīru, kopējs ir tas, ka esam bijuši arī tālu no savas dzimtenes, tomēr allaž sirdī saglabājuši mīlestību uz savām saknēm, savu senču zemi, savu tautu, kultūru un tradīcijām. Es zinu no savas dzīves pieredzes, cik grūti ir svešā vidē saglabāt savas tradīcijas un savu valodu, bet tas ir iespējams ar piepūli un galvenokārt ar mīlestību.
Jūs šeit esat pulcējušies kā igauņu kultūras koka daudzie un dažādie dzīvie zari. Kokam saknes sniedzas dziļi Igaunijas zemē, tās pagātnē un pārdzīvojumos. Koka stumbru veido viss, ko ir sasnieguši un paveikuši igauņi daudzās un dažādās paaudzēs un vietās, bet koks nevarētu dzīvot, ja tam nebūtu dzīvas lapas. Jūs, katrs no jums, esat šā koka dzīvās lapas. Es novēlu, lai, pateicoties jūsu esībai un mīlestībai, igauņu koks vēl daudzus gadsimtus zeļ, zaļo un kuplo. Lai jums skaistas šīs dienas Rīgā! Sveicam jūs Latvijā!

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!