• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tihvinas Dievmātes ikonas atvēršanai veltītajā dievkalpojumā Kristus Piedzimšanas katedrālē 2004.gada 22.jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2004., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90379

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zāļu tirgū Doma laukumā 2004.gada 22.jūnijā

Vēl šajā numurā

28.06.2004., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tihvinas Dievmātes ikonas atvēršanai veltītajā dievkalpojumā Kristus Piedzimšanas katedrālē 2004.gada 22.jūnijā

Jūsu eminence metropolīt Aleksandr! Eminences, ekselences! Godātie garīdznieki! Dārgie ticīgie! Viesi!
Kā Latvijas Valsts prezidente es jūtos pagodināta piedalīties šajā svinīgajā, svētajā brīdī, kad Latvijas Pareizticīgo baznīca uz dažām dienām ir atguvusi šo savai ticībai tik piederīgo svētumu – Tihvinas Dievmātes ikonu. Brīnumainā kārtā šī ikona ir ceļojusi pāri zemēm un kontinentiem, tik brīnumainā kārtā ir nācies nu jau otro reizi apstāties Latvijā savos ceļojumos.
Es apsveicu Latvijas Pareizticīgo baznīcu ar tās nozīmīgo lomu šā svētuma saglabāšanā kara, posta un bezdievības laikos, es apsveicu virspriestera Garklāva pēcnācējus par rūpīgo un saudzīgo šā darba glabāšanu līdz tam brīdim, kad bezdievības vara pār Krievzemi būs zaudējusi savu spēku un ticīgie atkal brīvi varēs pulcēties savos dievnamos un brīvi nodoties savām lūgšanām.
Šīs dienas Latvijai ir īpašas, un ticīgajiem ir izdevība pulcēties pie Svētās Brīnumdarītājas ikonas, gadu simteņiem cauri ļaudis, viņu aplūkojot, jutuši savas ticības atdzimšanu, ir pie viņas vērsušies ar karstām lūgšanām, un tieši viņu ticības dedzība un atdzimšana ir palīdzējusi šai ikonai darīt brīnumus. Tā ir liela ievērība Latvijai, ka mēs varam no senām dienām būt par mājvietu šim svētumam, tā ir liela diena Latvijai un Latvijas Pareizticīgo baznīcai, ka tā var piedalīties šīs ikonas atgriešanās ceļā uz savu ilggadējo mājvietu Tihvinas klosterī.
Es aicinu un novēlu, lai šīs ikonas klātbūtne šeit, Latvijā, šajā skaistajā katedrālē visos ticīgajos atmodina brīnumu, sirdsdegsmi un mīlestību pret savu Pestītāju un viņa māti. Es aicinu, lai Dievmātes klātiene šajā ikonā būtu par zīmi, ka viņa kā māte par visiem gādā, ka viņas priekšā visi ticīgie, vienalga, no kādas konfesijas, ir māsas un brāļi visur. Es aicinu, lai šī Dievmātes svētība izlīst pār mūsu zemi un atgādina mums visiem, ka mēs visi esam Dieva bērni, ka mēs visi esam vienādi Dieva priekšā. Lai tā mums atgādina ikdienā vienmēr dzīvot tuvāko mīlestībā, cieņā pret kaimiņu kā savu tuvāko. Lai Dievs mūs visus svētī un pasargā!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!