• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Norvēģijas Karalistes premjerministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2004., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90385

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Šveices vēstnieces akreditācijas vizīti

Vēl šajā numurā

28.06.2004., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Norvēģijas Karalistes premjerministra vizīti Latvijā

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 22.jūnijā tikās ar Norvēģijas Karalistes premjerministru Hjellu Magni Bunnevīku. Sarunā uzsvērts, ka Latvija un Norvēģija arī turpmāk cieši sadarbosies ne tikai divpusējās attiecībās, bet arī NATO un Eiropas ekonomiskās zonas ietvaros. Norvēģijas premjerministrs sveica Latviju ar tās ārpolitisko mērķu sasniegšanu un veiksmīgu valsts attīstības gaitu. Sarunā uzsvērts, ka Norvēģija vēlas turpināt sadarbības projektus ar Latviju, tādējādi palīdzot valsts izaugsmei. Vaira Vīķe-Freiberga pateicās par līdzšinējo Norvēģijas palīdzību, kas īpaši nozīmīga bijusi aizsardzības un citās jomās.
Sarunā pārspriesta gaidāmā NATO galotņu sanāksme Stambulā, uzsverot NATO prioritātes stabilitātes garantēšanā pasaulē, kā arī jaunos izaicinājumus drošībai, ar kuriem NATO būs jāsaskaras tuvākā nākotnē. Sarunā abas puses arī bija vienisprātis, ka ir jāizvērš ciešāka NATO un Eiropas Savienības sadarbība. Prezidente uzsvēra, ka Latvijas interesēs ir konsultēt Eiropu, lai panāktu šā kontinenta drošību, labklājību un izaugsmi.
Pārrunāti arī aktuālie jautājumi, kas saistīti ar Baltijas jūras reģiona nākotni. H.M.Bunnevīks informēja prezidenti par 21.jūnijā Tallinā notikušās Baltijas jūras premjerministru sanāksmes rezultātiem.

Pie Ministru prezidenta

Ministru prezidents Indulis Emsis 22.jūnijā tikās ar Norvēģijas Karalistes premjerministru Hjellu Magni Bunnevīku, kurš bija ieradies Latvijā darba vizītē.
Premjerministri pārrunāja Latvijas un Norvēģijas divpusējās attiecības, kas jau kopš Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas ir veidojušās ciešas un stabilas. I.Emsis ar gandarījumu atzīmēja, ka Norvēģija ir viens lielākajiem ārvalstu investoriem Latvijā. Ministru prezidents pateicās par Norvēģijas atbalstu Latvijas integrācijai NATO, sociālo un veselības aizsardzības jautājumu risināšanā, tai skaitā ar HIV vīrusu slimo ārstēšanā, sabiedrības integrācijā, kā arī Baltijas valstu gaisa telpas aizsardzībā.
Norvēģijas premjerministrs sveica Latvijas pievienošanos Eiropas Savienībai un NATO. H.M.Bunnevīks pauda pārliecību, ka tas satuvinās abas valstis vēl vairāk un pavērs iespējas ciešākai sadarbībai NATO un ES vienotajā tirgū, kur Norvēģija piedalās kā Eiropas Ekonomiskās telpas dalībniece. Norvēgija nav ES dalībvalsts, tomēr tā finansiāli atbalsta ES kohēzijas politiku, kuras ietvaros ik gadu laikā līdz 2009.gadam Latvijai ir paredzēts saņemt vairāk nekā 10 miljonus eiro gadā.
I.Emsis kā Latvijas galvenās prioritātes Eiropas Savienībā minēja valsts ekonomiskās attīstības tempu saglabāšanu, kohēzijas politikas turpināšanu un atspoguļošanu arī jaunajā ES ilgtermiņa budžetā 2007.-2013.gadam, ES kaimiņu politiku, īpaši uzsverot ES jaunos kaimiņus – Krieviju, Ukrainu, Baltkrieviju un Kaukāza valstis, kā arī ES iekšējā tirgus priekšrocību izmantošanu – Latvijas investīciju un eksporta palielināšanu ES dalībvalstīs.
Sarunas laikā premjerministri apsprieda ES konstitucionālā līguma ratifikāciju, ES un Krievijas attiecības, enerģētikas jautājumus un NATO aktualitātes – situāciju Irākā, Afganistānā un gatavošanos Stambulas sammitam. H.M.Bunnevīks uzaicināja I.Emsi apmeklēt Norvēģiju darba vizītē.

 

Valsts prezidenta preses dienests,

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!