• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO valstu ārlietu ministru sanāksmi Stambulā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2004., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90459

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO valstu vadītāju sanāksmi Stambulā

Vēl šajā numurā

29.06.2004., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO valstu ārlietu ministru sanāksmi Stambulā

Svētdien, 27. jūnijā, Stambulā ārlietu ministrs Rihards Pīks piedalījās neformālā NATO valstu ārlietu ministru sanāksmē ar Irākas ārlietu un aizsardzības ministriem.
Uzrunājot NATO valstu ministrus, Irākas ārlietu ministrs informēja par situāciju Irākā un gaidāmo varas pārņemšanu. Viņš norādīja, ka politiskais process Irākā būs atklāts, piesaistot visus Irākas politiskos un reliģiskos grupējumus. Viņš atzīmēja, ka drošības situācijas uzlabošana ir svarīgs priekšnoteikums veiksmīga politiskā procesa noslēgšanai, un lūdza NATO valstis sniegt visu nepieciešamo atbalstu.
Diskusijas laikā apspriesta drošības situācija Irākā. Sanāksmes dalībnieki bija vienisprātis, ka starptautiskai sabiedrībai, tai skaitā NATO, ir jāsniedz atbalsts Irākas pagaidu valdībai drošības nodrošināšanā un gaidāmo vēlēšanu sagatavošanā.
Rihards Pīks uzsvēra nepieciešamību irākiešiem uzņemties arvien lielāku atbildību par drošību Irākā, kas ir nepieciešams priekšnoteikums veiksmīgai demokrātiskai attīstībai. Viņš izteica cerību, ka NATO pieņems lēmumu par NATO palīdzību Irākas drošības spēku izveidošanai un apmācībai, pauda Latvijas atbalstu Irākas pagaidu valdībai, kā arī novēlēja ministriem drosmi un izturību, strādājot Irākas tautas labā.
Irākas ārlietu un aizsardzības ministri pateicās valstīm, kuras piedalās Irākas stabilizācijas spēkos.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!