• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas Eiropas lietu komisijas pārstāvju un Sanktpēterburgas Likumdošanas sapulces pārstāvju tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2004., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90460

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētājas un Irānas Islāma Republikas vēstnieka tikšanos

Vēl šajā numurā

29.06.2004., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas Eiropas lietu komisijas pārstāvju un Sanktpēterburgas Likumdošanas sapulces pārstāvju tikšanos

Vakar, 28.jūnijā, Eiropas lietu komisijas pārstāvji Artis Pabriks, Roberts Zīle un Māris Gulbis tikās ar Sanktpēterburgas Likumdošanas sapulces pārstāvjiem Vataņjaru Jagji un Sergeju Terehovski.
Tikšanās sākumā puses pauda prieku par iespēju tikties un pārrunāt aktuālus jautājumus saistībā ar Eiropas Savienības (ES) paplašināšanos, kā arī dalīties pieredzē, kas nozīmīga Saeimas deputātiem un Sanktpēterburgas Likumdošanas sapulces pārstāvjiem.
Sanktpēterburgas Likumdošanas sapulces priekšsēdētājs ārlietās V.Jagji pateicās par uzaicinājumu tikties, lai noskaidrotu abu pušu pozīcijas un veicinātu attiecību attīstību ar Sanktpēterburgu un Krieviju, un apsveica Latvijas iestāšanos ES. Viņš uzsvēra, ka ES paplašināšanās ir svarīgs solis, un izteica cerību, ka tas kopumā labvēlīgi iespaidos arī Latvijas un Krievijas attiecības.
Eiropas lietu komisijas deputāts, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Pabriks apliecināja, ka pēdējos desmit gados Latvija ir daudz paveikusi, lai pilntiesīgi iekļautos ES. A.Pabriks uzsvēra, ka Latvija vēlas labas attiecības ar Krieviju, un atzina, ka ES ir labs pamats šādu sakaru veidošanai, izmantojot tā saucamo ES jauno kaimiņattiecību politiku, tās ietvaros paredzētos finanšu instrumentus un Krievijas puses ieinteresētību. Viņš uzsvēra, ka ir svarīgi veicināt reģionālo sadarbību, lai sekmīgi koordinētu pušu kopējās intereses Baltijas reģionā.
V.Jagji apliecināja, ka atzinīgi novērtē iespēju dalīties informācijā, meklēt kopējo interešu saskari, un uzsvēra, ka sadarbība starp abām pusēm notiek reģionālā līmenī, piemēram, diskutējot un meklējot risinājumus ekoloģiskiem jautājumiem Baltijas jūras kontekstā. Sanktpēterburgas Likumdošanas sapulces priekšsēdētājs augstu novērtēja Latvijas pārtikas produktu kvalitāti, tomēr atzina, ka tirdzniecības apjoma ziņā ar Sanktpēterburgu Latvija nav starp pirmajiem desmit aktīvākajiem tirdzniecības partneriem. Viņš arī uzsvēra, ka savstarpējās tirdzniecības attiecībās tagad jāievēro ES prasības.
Sarunas noslēgumā V.Jagji sacīja, ka “visa pamatā ir attiecības no sirds uz sirdi, no cilvēka uz cilvēku, kas veido patiesi labas attiecības arī starp valstīm”.

Saeimas preses dienests


Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!