• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētājas un Somijas Republikas vēstnieces tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2004., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90461

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Šveices vēstnieces iepazīšanās vizītēm

Vēl šajā numurā

29.06.2004., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētājas un Somijas Republikas vēstnieces tikšanos

22.jūnijā pie Saeimas priekšsēdētājas Ingrīdas Ūdres atvadu vizītē ieradās Somijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijas Republikā Kirsti Eskelinena.
Tikšanās laikā galvenā uzmanība veltīta jautājumiem, kas skar Latvijas un Somijas bilateriālās attiecības, Baltijas asamblejas darbības perspektīvas un kontaktu padziļināšanas iespējas starp Ziemeļeiropas valstīm un ASV.
Saeimas priekšsēdētāja un Somijas vēstniece pārrunāja abu valstu sadarbību parlamentu līmenī un turpmākās to padziļināšanas iespējas. I.Ūdre pastāstīja, ka Saeimā, ņemot vērā Somijas parlamenta pieredzi, izveidota Latvijas Nākotnes attīstības apakškomisija, un ieskicēja tās darbības galvenos virzienus. Arī K.Eskelinena raksturoja Somijas parlamenta Nākotnes apakškomisijas darba aktualitātes un uzsvēra nepieciešamību veicināt abu parlamentu radniecīgo komisiju sadarbības nepieciešamību. Viņa arī atskatījās uz šā gada maijā notikušajām Somijas parlamenta Lauksaimniecības un mežsaimniecības un Ārlietu komisijas vizītēm Latvijā un atzinīgi novērtēja to iespēju iepazīties ar mūsu valsts novadiem, kas veido patiesāku priekšstatu par Latviju.
K.Eskelinena interesējās, kādu Latvija redz Baltijas asamblejas turpmāko darbību. I.Ūdre akcentēja, ka Baltijas asamblejai līdz šim bijusi liela nozīme, un norādīja: nākotnē būtu jāīsteno reformas, piemēram, skaitliskā sastāva izmaiņas un komiteju skaita samazināšana.
Puses atzinīgi novērtēja arī Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāju vizīti ASV, kas notika, lai veicinātu parlamentāro sadarbību starp ASV Kongresu un Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentiem. Tostarp pārrunāti jautājumi, kas skar ES kaimiņvalstu politiku, starptautisko drošību un attiecības ar Krieviju. I.Ūdre arī pastāstīja par iespēju Rīgā sarīkot starptautisku konferenci ar Baltijas asamblejas, Ziemeļu padomes un ASV Kongresa pārstāvju piedalīšanos, uzaicinot Krievijas Valsts domes deputātus.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!