• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētājas un Irānas Islāma Republikas vēstnieka tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2004., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90462

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētājas un Islandes Republikas finanšu ministra tikšanos

Vēl šajā numurā

29.06.2004., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētājas un Irānas Islāma Republikas vēstnieka tikšanos

Pirmdien, 21.jūnijā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Irānas Islāma Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Mahmudu Baijatu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.
Pārrunājot abu valstu divpusējās attiecības, puses bija vienisprātis – to paplašināšanai ir liels potenciāls. Lai gan abas valstis šķir būtisks ģeogrāfiskais attālums, Latvijas un Irānas parlamentārie kontakti varētu intensificēties parlamentu komisiju un sadarbības grupu līmenī; Irānas parlamentā šāda grupa jau izveidota un darbojas. Irānas vēstnieks Latvijā M.Baijats ielūdza Saeimas priekšsēdētāju un deputātus oficiālā vizītē apmeklēt Irānu.
Solis divpusējo attiecību paplašināšanā būtu arī līgumtiesiskās bāzes izveide; tā, kā atzina abas puses, veicinātu arī ekonomisko un biznesa sakaru attīstību. Kā perspektīvas sadarbības nozares tika minēta farmācijas ražotne un naftas un tās produktu eksports.
Tikšanās gaitā tās dalībnieki vairākkārt akcentēja, ka atšķirīgais kultūras un pasaules redzējums nekādā ziņā nav šķērslis labu attiecību veidošanai un attīstībai, jo tikai nepastarpināti iespējams vienam otru labāk iepazīt un izprast. Tāpēc abas puses būtu ieinteresētas sadarboties kultūras sakaru paplašināšanā, kā arī zinātnisku projektu īstenošanā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!