• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Šveices vēstnieces iepazīšanās vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2004., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90464

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties ārkārtas Eiropadomes sanāksmē Briselē

Vēl šajā numurā

29.06.2004., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Šveices vēstnieces iepazīšanās vizītēm

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre 22.jūnijā tikās ar Šveices Konfederācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Anni Botī, kas bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre apsveica Šveices vēstnieci Latvijā A.Botī sakarā ar stāšanos jaunajā amatā un uzsvēra, ka abu valstu divpusējās attiecības, kas vērtējamas kā ļoti veiksmīgas, arī turpmāk paplašināsies un attīstīties.
Savukārt Šveices vēstniece Latvijā pauda prieku par Latvijas sasniegumiem ceļā uz iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO. Puses bija vienisprātis, ka padarīts sarežģīts un smags darbs, lai šie mērķi, ko Latvija sev izvirzīja kā ārpolitiskās prioritātes, tiktu īstenoti; tas nebūtu bijis iespējams bez aktīvas politiķu darbības un sabiedrības atbalsta. Kā norādīja I.Ūdre, mūsu veikums likumdošanas saskaņošanā un reformu īstenošanā skaidri un nepārprotami liecina, ka Latvija ir sava ceļa sākumā.
Tikšanās laikā liela uzmanība tika pievērsta jautājumiem, kas skar valstu sadarbības iespējas. Akcentējot aktīvos kontaktus Baltijas valstu starpā un intensīvās attiecības ar Ziemeļvalstīm, Saeimas priekšsēdētāja norādīja arī uz divpusējās sadarbības veicināšanas nepieciešamību gan parlamentu komisiju, gan sadraudzības grupu ietvaros. Jau līdz šim veiksmīgi darbojusies Latvijas un Šveices sadarbības grupa mūsu valsts parlamentā un Šveicē izveidotā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas atbalsta grupa “Pro Baltikum”. Puses bija vienisprātis par nepieciešamību intensificēt ekonomisko un kultūras sadarbību.

Saeimas preses dienests

Pie Ārlietu ministra

Ārlietu ministrs Rihards Pīks 22.jūnijā tikās ar Šveices konfederācijas vēstnieci Latvijā Annu Botī, kas šajā dienā Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai pasniedza akreditācijas vēstuli.

Tikšanās sākumā vēstniece apsveica ministru ar šo “īpašo Latvijas gadu”, kad līdz ar veiksmīgo iestāšanos ES un NATO Latvija ir atgriezusies Eiropas valstu pulkā ar transatlantiskās drošības garantijām.
A.Botī sarunā atgādināja, ka Latviju un Šveici raksturo veiksmīga līdzšinējā sadarbība ekonomikas, politikas un militārajā jomā. Viņa uzsvēra, ka līdz ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā šīs attiecības pāraugs jaunā dimensijā.
Vēstniece īpaši atzīmēja Latvijas un Šveices sadarbību iekšlietās. R.Pīks piekrita, ka iekšlietās un tieslietās ES valstīm ir jāsadarbojas vēl ciešāk. Lai arī Šveice formāli nav nedz ES, nedz arī NATO dalībvalsts, tomēr daudzas sadarbības jomas ir integrētas šo starptautisko organizāciju ietvaros.
Sarunā pārrunāti arī jautājumi par reģionālās attīstības jautājumiem, tai skaitā, politisko situāciju Krievijā, Baltkrievijā un Ukrainā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!