• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2004., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90500

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vācijas okupācijas režīms un tā plāni Latvijā

Vēl šajā numurā

30.06.2004., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Somu “Hufvudstadsbladet”: “Pagājušosvētdien Lietuva par jauno prezidentu ievēlēja labāko no abiem galvenajiem kandidātiem.”

Nīderlandes “Trouw”: “Hāgas teātra trupa “Stella” ir pazīstama kā vizuāls un muzikāls teātris, tomēr tā vēl piedāvā tēlotājmākslu un filmas. Projektā “Kuģa atlūzas” Hāgas jaunieši veidoja filmas par savu dzīvi, un šai idejai bija tik liela piekrišana, ka Hāgas municipalitāte lūdza teātra trupu izstrādāt līdzīgu projektu kopā ar vienu no jaunajām ES dalībvalstīm. Izvēle krita uz Latviju. Rezultāts ir desmit ievērības cienīgas filmas, kas dod ieskatu Latvijas jauniešu ikdienas dzīvē.”

Vācu “Süddeutsche Zeitung”: “Vācijas ārlietu ministrs ir pārliecināts, ka ES būs sava konstitūcija. Viņš saka, ka nacionālo valstu Eiropai ir darīšana ar pasaules problēmām, kuras var atrisināt tikai apvienojoties. Ārlietu ministrs sevi uzskata par spēcīgas Eiropas atbalstītāju. Viņš domā, ka līdz ar konstitūcijas pieņemšanu Savienība būs uz pareizā ceļa, lai spētu tikt galā ar tās lielākajiem izaicinājumiem: jaunu Rietumu stratēģisko mērķu definēšanu un Vidējo Austrumu demokratizāciju.”

Austrijas “Die Presse”: “Daudzas valdības, to vidū arī tās, kurās iedzīvotāji pret ES ir noskaņoti negatīvi, grib par ES konstitūciju rīkot referendumu, jo to pieprasa attiecīgo valstu konstitūcija, vai arī tāpēc, ka šādu lēmumu ir pieņēmušas to valdības. Lai arī lielākajā daļā dalībvalstu ir sagaidāms pozitīvs balsojums, tomēr ir valstis, kurās iznākumu prognozēt ir grūti vai arī tas var izrādīties negatīvs.”

Lielbritānijas žurnāls “The Economist” pievērsies pēdējo notikumu attīstībai Eiropas Savienībā, konkrēti nākamā Eiropas Komisijas prezidenta meklējumiem. Lai gan meklējumi ir veiksmīgi beigušies, dalībvalstu “rīvēšanās” nebūt nav galā. “Francijai un Vācijai kaut kas ir aiz ādas, jo kāpēc gan tās pēkšņi tik vienprātīgi un mierīgi atbalsta tādu kandidātu uz Komisijas prezidenta amatu, kurš nav “federālists”,” prāto “The Economist”.

Parīzē izdotais “International Herald Tribune”: “Šis mēnesis ir bijis viens no intensīvākajiem Atlantiskās alianses vēsturē – NATO sammits Stambulā, G-8 sanāksme, ES–ASV sammits, D-diena. Šīs sanāksmes ir jāizmanto kā Eiropas un ASV attiecību stimulatori.”

Angļu “Financial Times”: “Eiropā visi ir pārņemti ar žēlošanos par stagnāciju eirozonas valstīs un nedzird vai negrib dzirdēt par labajām ziņām no “vecās Eiropas” – Francijā un Vācijā pašlaik vērojama ekonomikas atveseļošanās. Tas gan nenozīmē, ka abas šīs valstis būtu atrisinājušas savas ekonomiskās problēmas kopumā.”

Ķīnas laikraksts “China Daily” piedāvā rakstu par Ķīnas nākotnes attīstības jautājumiem. Raksta autors analizē Ķīnas iespējas kļūt par pasaules lielvaru. Vai Ķīna vispār spēj kļūt par lielvaru? Vai tā pati to vēlas? “Ķīna ir ļoti specifiska valsts – to nevajag aizmirst. Tāpēc arī salīdzināt Ķīnu un ASV ir grūti,” raksta “China Daily”.

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Lappusi sagatavojis
Jānis Ūdris, “LV”
janis.udris@vestnesis.lv

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!