• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Komisāri sola aizstāvēt Eiropu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2004., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90501

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Meklējot jaunus risinājumus īrnieku problēmai

Vēl šajā numurā

30.06.2004., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Komisāri sola aizstāvēt Eiropu

KALNIETE.PNG (113136 bytes)
Sandra Kalniete
Foto: EPA/A.F.I.

Pirmdien, 28. jūnijā, Eiropas Savienības (ES) jauno valstu komisāri, arī Sandra Kalniete, Eiropas Kopienu tiesā svinīgi solīja apzinīgi veikt savu darbu. “(..) es svinīgi solu: veikt amata pienākumus pil-nīgi neatkarīgi un Kopienas vispārējās interesēs, pildot pienākumus, nelūgt un nepieņemt nevienas valdības vai citas struktūras norādījumus, atturēties no jebkuras rīcības, kas nav saderīga ar maniem pienākumiem. (..) Turklāt es apņemos gan manu pilnvaru laikā, gan vēlāk ievērot amata uzliktos pienākumus, jo īpaši pienākumu izturēties godīgi un apdomīgi attiecībā uz dažu amatu un priekšrocību pieņemšanu pēc tam, kad pilnvaras būs beigušās,” solījumā teica S. Kalniete.
Zvērestu kopā ar komisāriem no jaunajām dalībvalstīm deva arī komisārs no Francijas Žaks Baro. Svinīgajā pasākumā Eiropas Komisijas (EK) prezidents Romano Prodi uzsvēra, ka komisāri no jaunajām dalībvalstīm Komisijas darbā viesuši dinamiku.
Sandra Kalniete no šā gada 1. maija darbojas kā ēna lauksaimniecības un zivsaimniecības komisāram Francam Fišleram. Iespējams, S. Kalniete darbosies arī nākamajā EK sasaukumā. Pašreizējās Eiropas Komisijas sasaukuma termiņš beidzas šā gada oktobrī.
Lai gan dalībvalstis iesaka cilvēkus komisāra posteņiem, tie savā darbībā ir neatkarīgi. Dalībvalstis nedrīkst censties ietekmēt komisāru darbību. Lai arī komisāri nepārstāv savas valstis, tomēr neoficiāli valstis uztur saikni ar komisāriem, un līdz ar to viņi ir valsts interešu lobiji. Realitātē komisārs var būt tiešām nozīmīgs lobijs. Daudzi komisāri ir pierādījuši, ka viņi tomēr pārstāv savu nacionālo valsti. Protams, tas nenotiek tieši. Nacionālo valsti interesējoši jautājumi var tikt pasniegti kā visai ES svarīgas kopējas problēmas.

Ilze Sedliņa, “LV”

ilze.sedlina@vestnesis.lv

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!