• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par invalīdu lietām lems aizvien nopietnāk. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2004., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90503

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Puse Latvijas jau precējušies

Vēl šajā numurā

30.06.2004., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par invalīdu lietām lems aizvien nopietnāk

Valdība vakar, 29. jūnijā, atbalstīja labklājības ministres Dagnijas Staķes iniciatīvu iesaistīt Invalīdu lietu nacionālās padomes (ILNP) darbā arī citu nozaru ministrus un organizāciju vadītājus, lai veicinātu efektīvāku padomes pieņemto lēmumu realizāciju un celtu padomes statusu. Ministru kabineta sēdē apstiprinātais ILNP nolikums paredz padomes sastāvā iekļaut tos ministrus un citu organizāciju vadītājus, kuru darbības joma tieši vai netieši ietekmē invalīdu integrācijas procesu.
ILNP Labklājības ministrija izveidoja 1997.gadā, lai veicinātu sadarbību starp institūcijām un iesaistītu sabiedriskās organizācijas lēmumu pieņemšanā.
Padomes sēdēs visbiežāk tiek apspriesti jautājumi par invalīdu izglītību, nodarbinātību, vides pieejamību, veselības aprūpi, tehniskajiem palīglīdzekļiem un citiem sociālajiem pakalpojumiem.
Tās sastāvā turpmāk darbosies septiņi nozaru ministri, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis, Valsts cilvēktiesību biroja direktors, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētājs, Sabiedrības integrācijas fonda direktors, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs, kā arī pārstāvji no sabiedriskajām organizācijām.
“Mūsu sabiedrībā aizvien vēl pastāv dažādi stereotipi un aizspriedumi par invalīdiem, kuru dēļ mēs nespējam uztvert šos cilvēkus kā pilnvērtīgus sabiedrības locekļus – bieži vien cilvēki izvēlas šo sabiedrības grupu un tās problēmas vienkārši neredzēt, bet tas nav atrisinājums. Invalīdu integrācijā aktīvi jāiesaistās ne tikai politiķiem, bet ikvienam cilvēkam – tā ir mūsu kopīgā atbildība!” uzsvēra labklājības ministre.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!