• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Meklējot jaunus risinājumus īrnieku problēmai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2004., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90506

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nevalstiskās organizācijas kā demokrātijas garants

Vēl šajā numurā

30.06.2004., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Meklējot jaunus risinājumus īrnieku problēmai

Īres griestu jautājuma risināšanai izveidotā darba grupa reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Andreja Radzeviča vadībā ir vienojusies, ka jāmeklē jaunas iespējas denacionalizēto namu īrnieku problēmu risinājumam.

Jau ziņots, ka Saeima jūnija vidū noraidīja Ministru kabineta sagatavotos grozījumus likumā “Par dzīvojamo telpu īri”, kas paredzēja vēl uz diviem gadiem saglabāt maksimālo īres maksu, kura 2005.gadā būtu 60 santīmi, bet 2006.gadā – 72 santīmi par kvadrātmetru. Pašreiz spēkā esošā likuma redakcija paredz, ka no nākamā gada īres maksas ierobežojumi tiks atcelti.
Meklējot jaunus problēmas risinājumus, 28.jūnijā darba grupa nolēma, ka ministrijas pārraudzībā esošajai Mājokļu aģentūrai līdz nākamajai darba grupas sēdei būs jāapzina valsts dzīvokļu brīvais dzīvojamais fonds, jo darba grupā tika secināts, ka liela daļa māju joprojām atrodas valsts bilancē, skaidro Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas preses sekretārs Ansis Pūpols. Savukārt Rīgas domei būs jāsniedz skaidrs redzējums, kādā veidā tā saskata savu dalību jaunu mājokļu celtniecībā, ja to finansēšanā piedalās valsts, kā arī Hipotēku un zemes banka. Nākamajā tikšanās reizē Hipotēku un zemes bankas pārstāvji informēs par kreditēšanas iespējām un par to klientu loku, kas varētu saņemt bankas aizdevumus.
A.Pūpols informē, ka darba grupā notikusi diskusija arī Saeimas deputātu starpā. Staņislavs Šķesters ieteica ministrijai sniegt Saeimā vēl vienu piedāvājumu īres griestu paaugstināšanai, šoreiz – šaurāk un koncentrētāk. Taču, pēc Jāņa Lagzdiņa domām, šis nav politisks, bet gan juridiski un finansiāli risināms jautājums, tādēļ ir jāpiedāvā citi priekšlikumi.
Diskusijā piedalījās arī Lielo pilsētu asociācijas, Mājokļu politikas departamenta un Mājokļu aģentūras pārstāvji. Plānots, ka nākamā darba grupas sanāksme notiks 12.jūlijā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!