• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties ES valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē Hāgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.2004., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90582

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

01.07.2004., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties ES valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē Hāgā

Šodien, 1.jūlijā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre Hāgā piedalās Eiropas Savienības (ES) valstu parlamentu priekšsēdētāju ikgadējā konferencē.

Pasākumā, ar kuru Nīderlande uzsāk savu prezidentūru Eiropas Savienībā, piedalīsies visu 25 ES dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāji, ES kandidātvalstu parlamentu vadītāji un Eiropas Parlamenta prezidents. Šī ir pirmā parlamentu priekšsēdētāju konference, kurā kā pilntiesīgas dalībnieces piedalīsies desmit jaunās ES valstis, tai skaitā arī Latvija.
Parlamentu priekšsēdētāju konferencēs tradicionāli tiek diskutēts par tiem aktuālajiem jautājumiem, kuri ir Eiropas Savienības dalībvalstu dienas kārtībā. Šā gada konferencē galvenā uzmanība tiks pievērsta nacionālo parlamentu sadarbībai paplašinātajā Eiropas Savienībā. Īpaša uzmanība tiks pievērsta sadarbībai, kuras mērķis ir pārbaudīt, kā tiek realizēts subsidiaritātes princips. Notiks domu apmaiņa par ES paplašināšanās ietekmi uz norisēm Eiropā un visā pasaulē.
Savus kolēģus uz konferenci ir aicinājusi Nīderlandes Ģenerālštatu senāta priekšsēdētāja Ivonna Timmermane-Buka un Pārstāvju palātas priekšsēdētājs Franss Veisglass. Parlamentu priekšsēdētājus uzrunās Nīderlandes premjerministrs Jans Peters Balkenende, un viņiem paredzēta audience pie Nīderlandes karalienes.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!