• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Diplomātiskais salons - uz karakuģa borta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2004., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90652

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izcilā ebreju tautas dēla piemiņai

Vēl šajā numurā

02.07.2004., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Diplomātiskais salons – uz karakuģa borta

DIPLOM2.PNG (91281 bytes) DOPLOMAT1.PNG (92451 bytes)

Aizsardzības ministrs Atis Slakteris (no labās) sveic konkursa uzvarētāju Reini Zumbergu
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Jūras spēku komandieris Ilmārs Lešinskis iepazīstina ar savu saimniecību Vācijas vēstnieku Ekartu Heroldu

Vakar, 1. jūlijā, notika kārtējais Rīgas Diplomātiskā salona vakars, kas bija arī sezonas noslēguma pasākums. Latvijas Žurnālistu savienība sadarbībā ar Aizsardzības ministriju tam bija izraudzījusies neparastu norises vietu – uz viena no Latvijas Jūras spēku kuģiem Daugavā pie Jūras pasažieru stacijas. Salona namatēvs bija aizsardzības ministrs Atis Slakteris. Viņš salona viesus – ārvalstu vēstniekus, žurnālistus, politiķus un dažādu Latvijas sabiedrības aprindu pārstāvjus – informēja par NATO galotņu sanāksmes Stambulā rezultātiem.
A.Slakteris uzsvēra, ka Latvijas valsts delegācija šajā sanāksmē pirmo reizi piedalījās kā pilntiesīga Ziemeļatlantijas alianses dalībvalsts.
Aizsardzības ministrs Stambulas sanāksmē ticies ar NATO ģenerālsekretāru Jāpu de Hopu Sheferu un citu NATO valstu aizsardzības ministriem, kā arī piedalījies NATO un Ukrainas valstu vadītāju tikšanās.
NATO galotņu sanāksmē apspriesta NATO struktūru reformu un kaujas spēju attīstība, NATO dalībvalstu aizsardzības struktūru progress un gatavība dalībai NATO Ātrās reaģēšanas spēkos. Atsevišķās sēdēs pārrunāta dalībvalstu iesaistīšanās miera uzturēšanas operācijās, kā arī NATO turpmākie darbības virzieni.
Aizsardzības ministrijas ieskatā, NATO valstu vadītāju tikšanās bijusi nozīmīga ar to, ka piesaistīja svarīgas drošības tēmas un deva signālu transatlantisko saišu stiprināšanai. Aizsardzības ministrs arī svinīgi sveica divus Latvijas jauniešus – Tomu Upneru un Reini Zumbergu, kuri uzvarēja NATO rīkotajā konkursā “Alianse 2004”.
Šodien, 2.jūlijā, no plkst. 16 līdz 17 aizsardzības ministrs Atis Slakteris uz jautājumiem par dalību NATO valstu vadītāju sanāksmē Stambulā atbildēs “Apollo” portāla videočatā.

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!