• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saskaņoti pirmie projekti struktūrfondu naudas ieguvei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2004., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90668

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Dodiet man citas debesis, Nava kas kurlas lūgšanām" -

Vēl šajā numurā

02.07.2004., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saskaņoti pirmie projekti struktūrfondu naudas ieguvei

SF.PNG (27457 bytes)Zivsaimniecības vadības finansēšanas instrumenta (ZVFI) vadības komiteja vakar, 1.jūlijā, saskaņojusi pirmos piecus Lauku atbalsta dienesta (LAD) apstiprinātos projektus zivsaimniecībā. Tuvākajā laikā atbalstīto projektu pieteicēji varēs slēgt līgumus ar LAD un sākt projektu īstenošanu.

Visu piecu projektu īstenošanai nepieciešamais finansējums ir 800,4 tūkstoši latu, no tiem 631,9 tūkstoši latu ir Eiropas Savienības (ES) finansējums, bet 168,5 tūkstoši latu – Latvijas līdzfinansējums.
Finanšu ministrijas ES fondu departamenta Informācijas un publicitātes nodaļas speciāliste Lita Kokale atgādina, ka līdz 15.maijam LAD bija iesniegti 208 projekti, no kuriem trīsdesmit pretendē uz finansējuma saņemšanu no ZVFI. Minētie projekti tika iesniegti uz divām vienotā programmdokumenta aktivitātēm: “Zvejas kuģu sagriešana” (29 projekti) un “Akvakultūras attīstība” (viens projekts). Tos izvērtējot, LAD atzina, ka projektu vērtēšanas kritērijos iekļautajām prasībām atbilst pieci projekti, kuru sarakstu apstiprināja ZVFI vadības komiteja.

Kā liecina L.Kokales sniegtās ziņas, astoņos gadījumos sagriešanai pieteikti kuģi neizpildīja vadlīnijās iekļauto nosacījumu par zvejas dienu skaitu iepriekšēja kalendārajā gadā, kuram ZVFI.PNG (12975 bytes)jābūt ne mazākam kā 75 dienas. Savukārt pārējie projekta pieteicēji LAD noraidījumu saņēma par to, ka sagriešanai pieteiktie kuģi saņēmuši valsts atbalstu kuģu modernizācijai un ir noslēgti līgumi par kuģu izmantošanu uz trim gadiem. Tā kā LAD administrē arī valsts atbalsta piešķiršanu, šāda informācija bija viegli pārbaudāma.
Vadības komiteja saskaņoja arī līguma projekta formu par ES struktūrfondu projekta īstenošanu, kas noslēdzams starp LAD kā ES struktūrfondu ieviešanas otrā līmeņa starpniekinstitūciju un finansējuma saņēmēju, informē L.Kokale.
ZVFI vadības komitejā darbojas pārstāvji no ES struktūrfondu vadošās iestādes – Finanšu ministrijas, struktūrfondu pirmā līmeņa starpniekinstitūcijām – nozaru ministrijām, Valsts kancelejas, maksājumu iestādes – Valsts kases, otrā līmeņa starpniekinstitūcijas – Lauku atbalsta dienesta, kā arī Valsts zivsaimniecības pārvaldes un plānošanas reģionu attīstības padomēm.

Uzziņai

Finanšu ministrijas ES fondu departaments ir ES struktūrfondu vadošā iestāde, kas organizē un nodrošina struktūrfondu uzraudzības komitejas un vadības komiteju darbību – koordinē ES struktūrfondu finansējuma apguvi Latvijā, nodrošina struktūrfondu izlietojuma uzraudzību, vienotas projektu informācijas sistēmas darbību un sadarbību ar Eiropas Komisiju.

LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!