• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sagatavota rokasgrāmata par atbalstu komercdarbībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2004., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90719

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 6. jūlijā

Vēl šajā numurā

06.07.2004., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sagatavota rokasgrāmata par atbalstu komercdarbībai

Finanšu ministrija (FM) ir sagatavojusi komercdarbības atbalsta rokasgrāmatu, kurā detalizēti aprakstīta situācija, normatīvie akti un piemērošanas pamatprincipi komercdarbības atbalstam Latvijā pēc valsts iestāšanās ES.

Rokasgrāmatā ir sniegta vispārēja informācija par komercdarbības atbalstu, detalizēti izklāstīta tā uzraudzība un citi procesuālie jautājumi. Sniegti arī praktiski piemēri veidlapu aizpildīšanai un atbalsta intensitātes aprēķināšanai, informē FM preses sekretāre Baiba Melnace. Rokasgrāmata ir pieejama FM mājaslapas www.fm.gov.lv sadaļā par valsts atbalstu.
Latvijai ir saistoša Eiropas Kopienas dibināšanas līgumā noteiktā procesuālā kārtība, un komercdarbības atbalsta kontrole ir ekskluzīvā Eiropas Komisijas (EK) kompetencē. EK ir tiesības izlemt, vai atbalsts ir saderīgs ar kopējo tirgu vai arī tas ir jāatceļ vai jāmaina. Kā ES dalībvalstij Latvijai ir jāinformē EK par jebkādiem plāniem piešķirt atbalstu un pirms šādu plānu realizēšanas jāsaņem apstiprinošs komisijas lēmums, skaidro B.Melnace.
Informācija par plānotajām atbalsta programmām vai individuālajiem atbalsta projektiem sākotnēji jāiesniedz FM, kas tālāk šo informāciju iesniedz EK, ja atbalsta programmas vai individuālā atbalsta projekta pieteikums sagatavots atbilstoši izvirzītajām prasībām. Ja iesniegtie materiāli ir pietiekami un plānotais atbalsts pilnībā atbilst normatīvo aktu prasībām, EK apstiprina atbalstu bez iebildumiem. Savukārt, ja plānotais atbalsts pilnībā neatbilst normatīvo aktu prasībām, tiek ierosināta iepriekšējās izvērtēšanas procedūra, lai ieinteresētajām personām būtu iespēja sniegt to rīcībā esošo informāciju.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!