• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra un Nīderlandes vēstnieka tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2004., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90757

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES valstu parlamentu priekšsēdētāju konferenci

Vēl šajā numurā

06.07.2004., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra un Nīderlandes vēstnieka tikšanos

Vakar, 5.jūlijā, ārlietu ministrs Rihards Pīks tikās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā

Robertu Šudebomu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.
Ārlietu ministrs Rihards Pīks izteica pateicību Nīderlandei, kas aktīvi atbalstījusi Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā (ES) un NATO. Nīderlandes vēstnieks atzina, ka Nīderlande vienmēr atbalstījusi Latvijas pievienošanos ES. Arī viena no Nīderlandes prezidentūras prioritātēm būs jauno ES dalībvalstu integrācija un aktīvas līdzdalības veicināšana kopējās ES lietās.
R.Pīks atzīmēja, ka stipru Eiropu veidos stingra un vienota ES ārpolitika – “ja ES vēlas kļūt par globālo spēlētāju, tad tai jāieņem vienota nostāja drošības un aizsardzības jautājumos”. Vēstnieks R.Šudeboms piekrita, ka ES kopējā ārējā un drošības politika ir ilgtermiņa prioritāte, tomēr viņš vērsa uzmanību uz to, ka ES vienmēr ir izmantojusi stratēģiju “soli pa solim”, un atzina, ka kopējas ārējās un drošības politikas īstenošanas instrumentu ieviešana var prasīt ilgāku laiku.
Vēstnieks uzsvēra, ka īpaši svarīgi ir stiprināt ES un NATO savstarpējo sadarbību, tai skaitā arī Irākas atjaunošanas procesā – “mēs esam tikai sākumā, un priekšā mums stāv liels darbs”.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!