• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atklājot Igaunijas Dziesmu un deju svētkus Tallinā 2004. gada 4.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2004., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90761

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atklājot Latvijas olimpiskās spēles Ventspils stadionā 2004.gada 2.jūlijā

Vēl šajā numurā

06.07.2004., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atklājot Igaunijas Dziesmu un deju svētkus Tallinā 2004. gada 4.jūlijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Imants Freibergs svētdien, 4.jūlijā, Igaunijas galvaspilsētā Tallinā piedalījās igauņu Dziesmu un deju svētkos, uzsverot latviešu un igauņu dziedāšanas tradīciju kopību un šo svētku iekļaušanu UNESCO nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā.
Ar uzrunu igauņu valodā atklājot deju svētku koncertu, V.Vīķe-Freiberga nodeva sveicienus no Latvijas un nolasīja latviešu tautasdziesmas atdzejojumu igauņu valodā, kā arī akcentēja abu tautu likteņu kopību: “Igauņus un latviešus vieno mūsu līdzīgie likteņi vēstures gaitā, abas tautas gadsimtiem ilgi ir cīnījušās par savu neatkarību un tagad to izcīnījušas. Šodien mūsu valstis pašas ir savas nākotnes veidotājas.”
Dziesmu svētku pasākumos prezidente tikās ar Igaunijas prezidentu Arnoldu Rītelu un viņa dzīvesbiedri Ingrīdu Rītelu, Somijas prezidenti Tarju Halonenu un viņas dzīvesbiedru Penti Arajarvi, bijušo Igaunijas prezidentu Lennartu Meri.
Sarunā ar Igaunijas prezidentu Arnoldu Rītelu V.Vīķe-Freiberga pauda gandarījumu, ka Dziesmu un deju svētkos Latvijā un Igaunijā piedalās daudz jauniešu un tas liecina par šīs dziedāšanas tradīciju un kultūru dzīvotspēju. “Tas nozīmē, ka tradīcijas dzīvos paaudžu paaudzēs,” sacīja prezidente.
Dziesmu un deju svētki Igaunijā notiek ik pēc pieciem gadiem.
V.Vīķe-Freiberga un I.Freibergs uz svētkiem ieradās latviešu tautastērpos.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!