• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienādu sociālo pabalstu piešķiršanu pēc bērna piedzimšanas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.2004., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90826

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2004. gada 1.jūlija sanāksmē

Vēl šajā numurā

07.07.2004., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienādu sociālo pabalstu piešķiršanu pēc bērna piedzimšanas

Ministru prezidents Indulis Emsis saņēmis vēstules, kurās valdība tiek aicināta ievērot vienlīdzības principu, izskatot jautājumu par sociālā pabalsta piešķiršanu pēc bērna piedzimšanas.
Sabiedriskās organizācijas “Latvijas lauku sieviešu apvienība” pauž atbalstu tam, lai Ministru kabinets pieņemtu lēmumu piešķirt vienādu sociālā pabalsta apmēru ģimenēm pēc bērna piedzimšanas. “Visi bērni piedzimstot ir tiesīgi saņemt vienādu atbalstu savai attīstībai neatkarīgi no vecāku izpeļņas, amata un ieņemamā stāvokļa sabiedrībā,” uzskata apvienības padomes priekšsēdētāja Rasma Freimane. Latvijas Lauku sieviešu apvienība apvieno 245 lauku sieviešu klubus, kurus pārstāv 4000 dalībnieces.
Sabiedriskā organizācija Iecavas sieviešu klubs “Liepas” šādu pašu nostāju pieņēmusi biedru pilnsapulcē.
Savukārt Latvijas Zemnieku federācijas sieviešu organizācija aicina “atcerēties par visām lauku sievietēm, kas saimnieko savās piemājas saimniecībās un audzina bērnus, un kam nav iespējams saņemt lielu atalgojumu”.
Jau ziņots, ka koncepcija par valsts sociālo pabalstu palielināšanu ģimenēm pēc bērna piedzimšanas tika izskatīta Ministru kabineta Komitejas 28.jūnija sēdē, uzdodot Tieslietu ministrijai izvērtēt bērna kopšanas pabalsta apmēra diferencēšanu atkarībā no sociāli apdrošinātās personas iemaksu algas, ņemot vērā vienlīdzības un diskriminācijas aspektu. Sēdē arī tika nolemts lūgt Valsts cilvēktiesību biroja un Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes viedokli par šo jautājumu. Paredzēts, ka atzinumi Valsts kancelejā tiks iesniegti līdz 9.jūlijam.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!