• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Vācijas Federatīvajā Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.2004., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90830

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot Latvijas vēstnieku Eiropas Padomē

Vēl šajā numurā

07.07.2004., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Vācijas Federatīvajā Republikā

No 7. līdz 11.jūlijam Ministru prezidents Indulis Emsis darba vizītē apmeklēs Vāciju. Tās laikā Ministru prezidentam paredzēta plaša pasākumu programma.
Vācija ir viena no visnozīmīgākajām Latvijas sadarbības partnerēm. Abām valstīm ir līdzīgs viedoklis par daudziem Eiropai šobrīd aktuāliem saimnieciskiem, politiskiem un ekonomiskiem jautājumiem. Īpašu nozīmi vizīte iegūst saistībā ar Latvijas jauno dalībvalsts statusu Eiropas Savienībā un NATO. Dalība šajās organizācijās abu valstu sadarbību padara stratēģiski nozīmīgu. Pēdējā laikā būtiski pieaugušas Vācijas tiešās investīcijas Latvijā, un šis process turpinās. Abas valstis ieinteresētas efektīvas ES kaimiņu politikas tapšanā un attiecību attīstībā ar Krieviju. Latvijas interesēs ir panākt, lai nākamās ES finanšu perspektīvas ietvaros ES kaimiņiem ziemeļaustrumu Eiropā tiktu atvēlēts pietiekami līdzekļu. Starp Latviju un Vāciju pastāv plaša un daudzveidīga sadarbība.
Vizītes laikā I.Emsis tiksies ar Vācijas Federatīvās Republikas federālo kancleru Gerhardu Šrēderu. Ir paredzēta Ministru prezidenta intervija Vācijas radio. Ministru prezidents Berlīnē tiksies ar Vācijas Zaļo partijas priekšsēdētāju Reinhardu Bitikoferu un VFR ārlietu ministru Jošku Fišeru, kā arī uzstāsies ar priekšlasījumu par ES jauno kaimiņu politiku un ES politiku attiecībā uz Krieviju diskusijā Eiropas Komisijas birojā VFR. I.Emsis sniegs intervijas vairākiem Vācijas plašsaziņas līdzekļiem, kā arī piedalīsies politiskā diskusijā prominentajā Sabīnes Kristiansenas TV raidījumā. Latvijā Ministru prezidents atgriezīsies 12.jūlijā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!