• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Bērnu sapņi kļūst taustāmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.2004., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90837

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grāmata kā vērtīgs palīgs

Vēl šajā numurā

07.07.2004., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Bērnu sapņi kļūst taustāmi

Top desmitiem rotaļu un atpūtas vietu bērniem visā Latvijā. Proti, Valsts programmas bērna un ģimenes stāvokļa uzlabošanai 2004.gadam ietvaros Bērnu un ģimenes lietu ministrija bija piešķīrusi mērķdotācijas 2000 latu vērtībā katrai rajona padomei, kā arī septiņu lielāko pilsētu domēm bērnu projektu konkursiem par rotaļu, atpūtas un sporta laukumu iekārtošanu. Konkursi ir beigušies, un sācies aktīvs darbs.
Kopumā pašvaldībām iesniegts vairāk nekā 80 projektu – bērnu veidoti zīmējumi, maketi un skices, kuri sadarbībā ar pašvaldību speciālistiem tika pilnveidoti un pielāgoti iespējām tos īstenot. Pēc īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās preses sekretāra Taivo Trama sniegtajām ziņām, bērnu projektus katrā pašvaldībā izskatīja īpašas konkursa komisijas, un labākajiem tika piešķirts finansējums to īstenošanai.
Projekti ir dažādi. Tiek labiekārtoti sporta laukumi, pilnveidoti rotaļlaukumi vai attīrītas un veidotas orientēšanās un tūrisma takas. No interesantākajām idejām minami tādi piemēri kā satiksmes pilsētiņa bērniem un slidotavas pie skolām u.c. Projektus plānots pabeigt līdz.1.oktobrim. Tātad no mācību gada sākuma ģimenēm un bērniem būs pieejamas jau krietni plašākas un daudzveidīgākas iespējas, kur sportot, atpūsties un interesanti pavadīt laiku.

T.Trams norāda, ka, ņemot vērā lielo dalībnieku atsaucību un vēlmi realizēt iespējami vairāk bērnu ideju, projektiem piesaistīts arī pašvaldības un privātais kapitāls, uzņēmīgi cilvēki palīdzējuši gan ar materiāliem, gan darbaspēku.

“LV” informācija

Lappusi sagatavijusi
Ilze Apine, “LV”
ilze.apine@vestnesis.lv

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!